לחמניות גבינה מהירות ללא שמרים
הלחמניות הכי קלות בעולם, שלא צריך שום כישרון אפייה בשביל להצליח איתן. סלט ירוק קטן וביצת עין ליד – ויש לכם ארוחת ערב מושלמת, ממש באפס מאמץ
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הפתרון המושלם לארוחת ערב מהירה – לחמניות גבינה שמכינים בקערה אחת, ללא שמרים ובערבוב של כמה מצרכים פשוטים וזמינים. סלט ירוק קטן וביצת עין ליד – ויש לכם ארוחת ערב מושלמת בקלי קלות.
מרכיבים (12 מנות):
ללחמניות:
2 מכלים (500 גרם) גבינה לבנה 5% שומן
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
75 מ"ל (1/3 כוס) שמן
1 ביצה
1 שן שום כתושה
1 כפית מלח דק
קורט פלפל שחור
1/4 כפית פפריקה מתוקה
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
12 גרם (2 וחצי כפיות) אבקת אפייה
להברשה:
ביצה טרופה
שומשום או זעתר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
2 בקערה גדולה מערבבים יחד גבינה לבנה, גבינה צהובה, שמן, ביצה, שום, מלח, פלפל ופפריקה לתערובת אחידה.
3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר של התערובת, שעלול לגרום ללחמניות לצאת דחוסות וכבדות.
4 בעזרת 2 כפות ממלאים את השקעים עד שפתם.
5 מברישים במעט ביצה טרופה ומפזרים שומשום או זעתר.
6 אופים במשך 20-25 דקות או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות וריחניות.
7 מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט