אין מי שלא מכיר את הדילמה הזו: מה מכינים לילדים לארוחת עשר בבית הספר? שוב כריך עם חומוס ונקניק? שוב גבינה ומלפפון? רובנו בוודאי חושבים שילדים לשפים זוכים לכריכי שף כשהם הולכים לבית הספר, אז בדיוק את זה רצינו לבדוק ושאלנו את השפים מה הם מכינים לילדים שלהם לארוחת העשר. אולי אפילו תצליחו לקבל כמה רעיונות כדי לגוון את הכריכים שאתם מכינים:
אצל מאיר אדוני (דוניא) ארוחות העשר די פשוטות. אדוני מספר שהילדים שלו אוכלים בדרך כלל כריכים רגילים ממש כמו כולם. לפעמים הוא משקיע קצת יותר ומכין להם כריך עם לביבות ירק עם מטבוחה שהוא מכין. פעם בשבוע מותר להם כריך עם שוקולד, ולפעמים הם אפילו מבקשים כריך עם גבינת שמנת וסלמון מעושן, כמו גדולים.
הילדים של קרן קדוש (קפה קדוש) הם ילדים בררנים שלא אוהבים הרבה דברים, אז גם אצלם הכריכים פשוטים יחסית. בדרך כלל מדובר בממרח אבוקדו, חומוס, או פשוט גבינה עם זיתים. רק ביום שישי הם אוכלים כריך עם שוקולד.
גם הבת של נתן ספיבק (חוות צוק) לא ממש אוהבת לאכול, וכריך הקבוע שלה הוא כריך עם שוקולד השחר או עם נוטלה. לפעמים מגוונים גם עם טוסט פיצה שיש בו גאודה וזיתים. חוץ מהכריך נארזים לה באופן קבוע בננה או תפוח אדום.
הילדים של אבי לוי (המוציא) הכי אוהבים את כריך החביתה שהוא מכין. לפני הכנת החביתה הוא מקציף את הביצים היטב, מה שהופך את החביתה לאוורירית במיוחד, ושם אותה בכריך עם גבינת שמנת, עגבנייה ומלפפון חתוכים דק מאוד, כדי לא להרטיב יותר מדי את הכריך.
לבת של איילת לטוביץ' (ביתא קפה) יש ארוחת הבוקר קבועה: שתי פרוסות לחם כוסמין עם חמאה ועליה ריבה תוצרת בית. לפעמים הפשטות מנצחת.
אורי שפט (לחמים) מכין ממרחים לכריכים לבד בבית,למשל: טחינה עם מיץ סלק, שצובע אותה לסגול של נסיכות, ומורח אותה על לחם יחד עם ירקות טריים. גם את הממרחים המתוקים הוא מכין לבד, וטוחן אגוזי לוז עם קקאו ליצירת נוטלה ביתית שנמרחת על הלחם.
הילדים של אוהד אמזלג (ברבאטוב) מאוד שונים. הבן הגדול אוהב רק כריך עם חביתה, אבל יבש בלי שום ממרח. הבת הקטנה יותר, לעומת זאת, אוהבת אוכל ואת החביתה שלה היא מעדיפה בבאגט, עם מטבוחה וחצילים מטוגנים. בצד הם תמיד מקבלים איזשהו פרי בנוסף.
הבת הגדולה של אביבית פריאל (אוזריה) בדיוק סיימת את בית הספר, אבל הייתה אוכלת רק כריכים עם ממרחים מושקעים שהיו מכינים בבית, כמו פסטו, ממרח עגבניות מיובשות או פלפלים קלויים. הבן הקטן יותר אכל במשך שנים רק כריך עם נוטלה, אבל עכשיו כשהתבגר, הוא מבקש כריך עם חמאה וגבינות כמו פיקורינו או מנצ'גו.
כריך בית הספר האהוב ביותר אצל רוברט קלוגר (אגאדיר) הוא סנדוויץ' מלחמנייה של פעם עם אריסה פיקנטית וחביתה. לפעמים מגוונים ובמקום כריך לוקחים לבית הספר סלט פסטה עם טונה.
שחף שבתאי (ניטן תאי) מכין את הארוחה שכנראה רוב הילדים יסכימו לאכול. הוא מכין יחד עם הילדים פנקייק קוקוס דק, ואז לפני בית הספר מורח על הפנקייק נוטלה, עוטף איתו כמה פרוסות של בננה ואורז לילדים בית הספר. מי אמר בננה לוטי ולא קיבל?
יאמה סאן (TYO) מכין לשני הילדים קופסאות בנטו כמו ביפן, עם סושי או אורז, דג וירקות מאודים , איטריות סובה ושרימפס שניצל. הם גם אוהבים אוניגירי -משולש אורז אטוף באצה עם מילוי של טונה במיונז או סלמון. מדי פעם הם גם אוכלים כריכים "רגילים" עם חביתה ועגבנייה או חומוס ופסטרמה, ופעם בשבוע כריך עם נוטלה.
אצל שאול בן אדרת (קימל בגלבוע, התרנגול הכחול, מר וגברת לי) משקיעים בארוחת העשר, עם כריכים כמו כריך סלט חצילים, גבינת פטה ומלפפון; כריך מוצרלה עם עגבנייה, פסטו וצנוברים; כריך טונה, שמן זית, אבוקדו, קוטג' וביצה קשה; כריך פסטרמה עם ריבת בצל או כריך גבינת פטה, זעתר, עגבנייה וזיתי טאסוס. בצד תמיד אורזים גם שקית עם ירקות חתוכים, פרי וחטיף קטן, והכל בקופסה מחולקת בתאים כדי שיהיה נוח.
אצל אריאל רוזנטל (הקוסם) משקיעים בכריכים לבית הספר כמעט כמו בפיתות שהוא מגיש במקום שלו. הוא מקפיד להשתמש בלחם קסטן מלא, ובכל פעם מכין ממנו כריך מושקע אחר: לפעמים זה סלט ירקות קצוץ דק עם טחינה מתובלת בהרבה לימון, לפעמים זו מקושקשת מושקעת עם חמאה, קרם פרש ופרמזן, לפעמים צזיקי ממלפפונים מגורדים וסחוטים, לבנה איכותית מעורבבת עם יוגורט עזים, מלח, שמן זית, בצל סגול וקצת סומק, ולפעמים סלט טונה ביתי שהוא מכין בעצמו: מערבבים טונה עם סלרי, בצל ירוק, צלפים ומעט מיונז (שמכינים לבד כמובן, אבל אפשר גם קנוי). נראה לנו שיש לנו פה מנצח.