לא כל המים המינרליים נולדו שווים. קודם כל, הרבה תלוי בסוג הקרקע: לכל סוג קרקע וסלעים יש הרכב שונה של מינרלים. ככל שהסלעים לדוגמא קשים יותר, כך האיזון המינרלי בהם אופטימאלי. בנוסף, כמו בכל דבר אחר, איכות המים נקבעת לפי האזור הגיאוגרפי – ככל שמקור המים נמצא באזור טבעי ומרוחק מכל יישוב או אזור תעשייתי, כך קטן הסיכוי לחדירת מזהמים והמים נחשבים משובחים ואיכותיים יותר.

ההבדל בין סוגי הקרקעות והאזורים הגיאוגרפיים הוא לא רק עניין לשיעור כימיה, אלא משהו שאנחנו מרגישים היטב בטעם. ברור שכל אחד ואחת מאיתנו מרגישים מיידית את ההבדל בין הטעם של מי הברז לבין הטעם של מים מינרליים, אבל מתי לאחרונה לקחתם בחשבון את פערי האיכות בין מים מינרליים של מי עדן בין כל היתר?

מהגשם ועד 300 מטר מתחת לפני האדמה - המסע של מי עדן לטעם המושלם

בדיקה של תנאי הפקת המים המינרליים בישראל מגלה שלחברת מי עדן יש מקור כוח אקסקלוסיבי: מאגר מים – עדן 1 – ששוכן 300 מטר מתחת לפני הקרקע ונבחר מלכתחילה רק לאחר שנמצא כי הוא עומד בתקנים המחמירים ביותר.

המים מופקים מהמאגר באמצעות קידוח הממוקם באזור דרום רמת הגולן, בקרבת מעיין סלוקיה ומפעל מי עדן, ובזכות העומק, המים המינרליים מוגנים מזיהומים שנובעים מפעילות בעלי חיים או מזיהומים אקראיים אחרים שבדרך כלל נמצאים על פני הקרקע. כששותים מים טהורים ואיכותיים כאלה, הגוף יודע להעריך והדרך שלו להגיד לנו תודה היא בחוש הטעם. 

גל חום (צילום: FocusStocker, shutterstock)
גל חום, אישה שותה מים מבקבוק פלסטיק|צילום: FocusStocker, shutterstock

אך למעשה, הטעם הייחודי וההרכב המינרלי המאוזן של מי עדן נולדים בעקבות מסע ארוך. קודם מגיעים מי הגשמים, שנוחתים מעל אדמות הבזלת שברמת הגולן בחיפוש אחר מקום נמוך שבו הם יכולים להיאגר. לאחר מכן, התהליך האיטי המתחיל בטפטוף גורם למי הגשמים לחלחל בקרקע דרך רובד סלעי הבזלת, לספוח את העושר שהטבע מציע ולייצר הרכב מינרלי יציב, צלילות וטעם נפלא. לבסוף, המים עוברים סינון טבעי דרך הסדקים של סלעי הבזלת ואז, הרחק במורד הדרך לאקוויפר, הם סופחים גם את המינרלים האיכותיים בהרכב שמתאים בול לצרכי הגוף שלנו. חוויה.

בלי תוספות, עם מגנזיום

חלק ניכר ממי השתייה בישראל שהם לא מים מינרליים, הם מי ים מותפלים. במילים פשוטות, זה אומר שמוציאים את המלחים והמינרלים כדי להפוך את המים למתוקים וניתנים לשתייה על ידי האדם. הבעיה היא שגם כמות המלחים קטנה משמעותית לאורך התהליך והמים הופכים לתפלים ואף חסרים במינרלים חיוניים לגוף כמו מגנזיום, סידן ואשלגן. אה, וחשוב שתדעו שלמי הברז מוסיפים חומרים כמו כלור ופלואוריד.

למים המינרליים של מי עדן אין בעיה כזו כי הם טהורים לחלוטין. הטבע ברמת הגולן נותן להם את כל מה שמים טהורים צריכים ואז מגישים לנו אותם בדיוק כמו שהם, בלי להוסיף ובלי לגרוע כלום. חוץ מזה, הם משיגים את הטעם המוכר והאהוב של מים טבעיים כי הם לא מושפעים מהצנרת הביתית, אין בהם חלודה, מתכות ושלל הפתעות לא נעימות ובעיקר יש בהם ריכוזי מגנזיום גבוהים. בנוסף, אין בהם פלואור וסיליקטים (יתרון גדול לילדים עד גיל שנתיים, להם אסור לקבל פלואור) והם היחידים שמכילים הרכב מאוזן של מגנזיום, סידן ואשלגן.

בקיצור, לא טעיתם: המים המינרליים של מי עדן באמת טעימים יותר מכל היתר. זה בגלל שסלעי הבזלת האיכותיים אחראיים על הרכב מינרלי ייחודי ומאוזן, בדיוק במידה שהגוף צריך, אבל גם כי הם נולדים מבודדים מאזור מיושב, חקלאי או מתועש ואפילו יש בהם את הריכוז הגבוה ביותר של אשלגן (אחד המינרלים החשובים לגופנו). עכשיו הבנתם למה הם זוכים באופן קבוע בתואר "המים הטעימים ביותר בישראל"?