שלא כמו שנהוג לחשוב, הרבה בני נוער נוהגים לעבוד – במיוחד בחופש הגדול. סקר שהתפרסם לאחרונה מראה כי 66% מבני הנוער מחפשים עבודה. הנתון הזה מצביע על עלייה משמעותית בכמות בני הנוער שמחפשים גם דרכים להרוויח בחופש, ולא רק לבזבז.
חברות שהשתתפו ביריד העבודה לנוער יודעים לספר כי דווקא בתקופות של משבר ישנה נטייה לגייס יותר ויותר צעירים לעבודות שונות. "המטרה היא לתת לבני נוער כמה שיותר אפשרויות, על מנת שיכולו למצוא תעסוקה במהלך הקיץ", אומר איתן גולדמן, מנכ"ל דיזינגוף סנטר שאירח את היריד.
כמו בעבר, גם היום מקומות העבודה הפופולאריים הם בעיקר רשתות המזון המהיר וגני אירועים. עבודה במקומות הללו נחשבת לזמינה ופשוטה יותר, מה גם שתחלופת העובדים בה גבוהה ודינאמית. עם זאת, בשנים האחרונות, נוספו לרשימת המועדפים על בני הנוער גם חנויות בקניונים, שליחים, מדריכי קייטנות ותמיכה טכנית של שירותי אינטרנט.
צעירים שמתכננים לעבוד או מעבידים שמתכננים להעסיק צעירים, כדי שיכירו את החוקים: אסור להעסיק נוער מתחת לגיל 14, ומותר להעסיק בני נוער ל-8 שעות לכל היותר תוך שהם זכאים ל-45 דקות הפסקה ביום. המעסיק גם חייב לשלם שכר מינימום על פי הקבוע בחוק, ולהוסיף החזר הוצאות נסיעה ותשלום על תקופת התלמדות במידה ויש כזו. קנסות, בכל מקרה, אסורים לחלוטין.