צילום׃ דנה בר-אל שוורץ

מפרום

לא פשוט להכין את המפרום, אבל את המאכל הטריפוליטאי המדהים הזה, אתם חייבים לטעום

סמדר וקנין | סמדיש | פורסם 27/09/11 
  • זמן עבודהשלוש שעות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

למלית הבשר

חצי קילו בשר בקר טחון

1/4 ק"ג שווארמה נקבה טחון

1 חתיכה של שומן כבש מגורד בפומפייה

3 בצלים גדולים מגורדים

2-3 פרוסות לחם לבן שרויות במים, ללא הקרום העוטף אותן

1 חבילת כוסברה

1 חבילת פטרוזיליה

2 כפות שום כתוש

2 ביצים

מלח

פלפל שחור

כפית וחצי תבלין קציצות

מצרכים נוספים

5 תפוחי אדמה גדולים

קמצוץ קינמון

לבלילת הטיגון

2-3 ביצים

קמח

קצת מים לדילול הביצים

מלח

פלפל

כף רסק עגבניות

לרוטב הבישול

3 כפות שום כתוש

2 עגבניות מגורדות

כף רסק עגבניות

מים רותחים

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 מערבבים את מרכיבי מלית הבשר, מתבלים ומניחים בצד לאיחוד טעמים.

2 קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לרוחב בצורה הבאה: חתך ראשון בעובי של חצי ס"מ, אבל לא חותכים עד הסוף, אלא רק 3/4 מהדרך. החתך הבא, גם בעובי של חצי ס"מ, אבל ממשיך עד הסוף. חתך אחרון לא עד הסוף, ומיד אחריו חתך שלם. מקבלים זוגות של פרוסות תפוחי אדמה שמחוברים בבסיס.

3 ממליחים את פרוסות תפוחי האדמה ומניחים בצד לכמה דקות.

4 שוטפים את הפרוסות מהמלח ומתחילים למלא בתערובת ברווח שנוצר בין שתי הפרוסות המחוברות בבסיסן.

5 דוחסים כמה שיותר מילוי והתוצאה המתקבלת היא מין משולש: בקודקוד, פרוסות תפוחי האדמה מחוברות ביניהן, ובצד השני, הבסיס של המשולש הוא המילוי הרחב של הבשר.

6 מכינים את הבלילה: טורפים את הביצים, מדללים עם קצת מים, מוסיפים רסק עגבניות ומתבלים.

7 מפזרים קמח על צלחת שטוחה, ומתחילים לקמח את פרוסות תפוחי האדמה הממולאות (שתהיינה מצופות היטב מכל צד).

8 מחממים שמן במחבת, טובלים כל זוג פרוסות תפוחי אדמה בבלילת הביצים ומניחים במחבת. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים כולל הצד של המילוי.

9 מוציאים את הפרוסות המטוגנות למגש גדול, וזורים מעט קינמון משני הצדדים (עושים זאת מיד כשהפרוסות יצאו מהמחבת, הקינמון נספג בהן ומעשיר את טעמן).

10 מכינים את הרוטב: מטגנים את השום הכתוש במעט שמן, מוסיפים כף מים כדי שהשום לא ייחרך ויהפוך מריר.

11 מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה.

12 מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר, רצוי בסיר רחב בשכבה אחת.

13 מוסיפים לתבשיל מים רתוחים עד לרמה של כיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים לפחות.