שוקי עוף עם ערמונים ובצל ברוטב זעפרן

סמדי בומבה מפציצה במנה עם ניחוחות מעלפים! תבשיל עוף נימוח ועסיסי

סמדר וקנין | גורמה בפיתה | פורסם 01/05/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 שוקי עוף
3 בצלים פרוסים לטבעות
2 חבילות ערמונים בואקום
2 גבעולי כרפס חתוכים לרצועות באורך של 5 ס"מ
5-6 שערות זעפרן
4 כפות שמן
כוס מים חמים
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס

כלים

כוס לזעפרן
מחבת לטיגון הבצל
סיר לעוף
מכסה לסיר

אופן ההכנה:

1 שמים את שערות הזעפרן בכוס עם מים חמים למשך רבע שעה עד לקבלת גוון כתום.

2 מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

3 מתבלים בפלפל שחור גרוס ובמלח גס.

4 מוסיפים את הערמונים למחבת, מערבבים עם הבצל ומניחים את הכול בקערה.

5 מחממים 2 כפות שמן בסיר ומתחילים לטגן את שוקי העוף (לעשות להם סגירה) עד להזהבתם.

6 מוסיפים את גבעולי הכרפס לסיר, מערבבים, מוסיפים את כוס המים ללא שערות הזעפרן ומבשלים במשך 20 דק'.

7 מוסיפים לסיר את הבצל והערמונים, מכסים את הסיר ומבשלים בבישול איטי במשך כ40 דק' עד לאידוי כל הנוזלים.