שוקי עוף עם ערמונים ובצל ברוטב זעפרן
סמדי בומבה מפציצה במנה עם ניחוחות מעלפים! תבשיל עוף נימוח ועסיסי
סמדר וקנין | גורמה בפיתה
| פורסם 01/05/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 שוקי עוף
3 בצלים פרוסים לטבעות
2 חבילות ערמונים בואקום
2 גבעולי כרפס חתוכים לרצועות באורך של 5 ס"מ
5-6 שערות זעפרן
4 כפות שמן
כוס מים חמים
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס
כלים
כוס לזעפרן
מחבת לטיגון הבצל
סיר לעוף
מכסה לסיר
אופן ההכנה:
1 שמים את שערות הזעפרן בכוס עם מים חמים למשך רבע שעה עד לקבלת גוון כתום.
2 מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
3 מתבלים בפלפל שחור גרוס ובמלח גס.
4 מוסיפים את הערמונים למחבת, מערבבים עם הבצל ומניחים את הכול בקערה.
5 מחממים 2 כפות שמן בסיר ומתחילים לטגן את שוקי העוף (לעשות להם סגירה) עד להזהבתם.
6 מוסיפים את גבעולי הכרפס לסיר, מערבבים, מוסיפים את כוס המים ללא שערות הזעפרן ומבשלים במשך 20 דק'.
7 מוסיפים לסיר את הבצל והערמונים, מכסים את הסיר ומבשלים בבישול איטי במשך כ40 דק' עד לאידוי כל הנוזלים.