צילום׃ סמדר וקנין

עוף עם לימון כבוש

אצל המרוקאים לימון כבוש הוא מרכיב של כבוד בתבשילים, והאמת היא שבצדק. הפעם אנחנו חוגגים אותו בסיר של כרעי עוף, ששווה להכין היום ואז ליהנות ממנו לאורך השבוע. אז יאללה, תכינו אורז ונצא לדרך

סמדר וקנין | mako | פורסם 06/02/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 68 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6-8 ירכיים או שוקיים

2 כפות שמן

שיני שום מראש שלם, פרוסות

1 חבילה כוסברה, קצוצה

2 לימונים כבושים בינוניים, חתוכים לקוביות (ביתיים או קנויים)

אורז לבן, להגשה

תבלינים:

חצי כפית כורכום

חצי כפית פלפל שחור גרוס

מלח לפי הצורך

1 כף אבקת מרק עוף (או עוד מלח)

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר ומטגנים את העוף טיגון קצר משני הצדדים, להזהבה. מוציאים את העוף לצלחת.

2 מכניסים לסיר שבו טוגן העוף את הכוסברה הקצוצה (משאירים קצת בצד), השום והלימונים. מגרדים את תחתית הסיר כדי להפריד חתיכות עוף שאולי נדבקו.

3 מערבבים את כל התבלינים בכוס, ממלאים במים חמים, מערבבים ושופכים לסיר.

4 מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים עוד חצי כוס מים חמים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-45 דקות. מדי פעם בודקים שהנוזלים לא התאדו.

5 אם נשארים נוזלים מורידים את המכסה ונותנים להם להתאדות, עד שמתקבל רוטב סמיך. לקראת סוף הבישול מוסיפים עוד קצת כוסברה קצוצה.

6 מגישים עם אורז לבן.