מטבעות עשרה שקלים מזוייפים (צילום: משטרת נתיבות)
חלק מהמטבעות המזוייפים שנתפסו בנתיבות|צילום: משטרת נתיבות

ארגוני הפשיעה בישראל הפיצו בחודשים האחרונים מאות אלפי מטבעות של עשרה שקלים מזוייפים אותם מכרו לבעלי פיצוציות, עסקים ונהגי מוניות במחיר שנע בין חמישה לשבעה שקלים.

על פי הערכות של גורמים במשטרה הארגונים הרוויחו מיליוני שקלים מהפצת ומכירת המטבעות. ההערכה היא שארגוני הפשיעה השיגו מחרטות ומכונות משוכללות לזיוף המטבע.

"הם מוכרים המטבעות המזוייפים לבעלי פיצוציות בעיקר, לעיתים בפחות מחמישה שקלים למטבע אחד, תלוי בכמות שהם קונים. הרווח לכל הצדדים הוא עצום", טוען קצין בכיר במשטרת המחוז הדרומי.

אתמול פשטו מאה משוטרי המחוז הדרומי במשטרה על נתיבות, כחלק ממבצע למיגור הפשיעה בעיר. מדובר במבצע שנערך בערים השונות בדרום, כחלק ממדיניותו של מפקד המחוז, ניצב יורם הלוי.

במהלך הפשיטה נעצר בעל פיצוציה תושב העיר כשבביתו נתפסו 6,000 שקל במטבעות של עשרה שקלים מזוייפים. חלק מהמטבעות נתפסו בפיצוציה בתוך שקיות ובתוך מכוניתו של החשוד. מתברר שאחיו של החשוד הוא מאבטח אישי של ראש ארגון פשיעה מהגדולים בישראל.

"ארגוני הפשיעה בישראל מגלגלים מיליוני שקלים מזיוף מטבעות של עשרה שקלים", מספר ל-mako קצין המודיעין של תחנת נתיבות פקד שרון לוי, "זה מטבע קטן שעובר מיד ליד וכמעט לאף אחד אין זמן לבדוק האם הוא מזוייף או לא. הוא מתגלגל המון בפיצוציות ובקרב בעלי עסקים קטנים ונהגי מוניות".

בינתיים בעל הפיצוציה שומר על זכות השתיקה ומסרב להסגיר את המקורות מהם רכש את מטבעות המזוייפים. ובמקביל, במשטרה עושים מאמצים כבירים לאתר את מקורות הזיוף ולעצור אותם.

ל-mako נודע, כי יחידת להב 433 ועוד כמה יחידות מובחרות במשטרה אוספות באחרונה מידע על תופעת הזיוף של המטבעות, כדי למגר אותה ולעצור את המעורבים בתעשיית הזיוף וההפצה.

לפני כשלושה חודשים הזהיר קצין בכיר במשטרה בשיחה עם mako: "על פי הערכה שלנו בישראל מסתובבים בשווקים, במרכולים ובקרב נהגי מוניות וסוחרים מאות אלפי מטבעות מזוייפים. יש מפעלים ביתיים פיראטיים בישראל ובשטחים שמייצרים את המטבעות ומפיצים אותם. זה המטבע הכי מבוקש בישראל, שעובר מיד ליד ואף אחד לא מבחין שהוא מזויף".

>> היזהרו מזיופים: מצעד השטרות הכי מזוייפים בישראל