אלי ישי (צילום: ap)
"דרעי אולי ניצח את המערכה הראשונה, אבל לא את הקרב כולו"|צילום: ap
מקורביו של ח"כ אלי ישי טוענים, כי הם מתכננים הפיכה בתנועת ש"ס, שמטרתה אינה פרישה מהתנועה אלא הדחתו של היו"ר אריה דרעי מתפקידו. "אלי ישי שותק עכשיו, לא מדבר, לא יוצא בהצהרות. הוא מחכה שיחלפו 30 ימי האבל על מות הרב עובדיה ואז הוא יאמר את אשר על ליבו. אין ספק שהשפלתו של ישי על ידי דרעי בשבועות האחרונים רק חיזקה אותו ולא החלישה את מעמדו בציבור הבוחרים של ש"ס. אם זה היה הפוך, אריה היה מבצע מזמן הפיכה בתנועה", טוען מקורב לישי.

השבועות האחרונים היו מהקשים שידע ח"כ ישי, שעד לפני מספר חודשים שימש כיו"ר התנועה. החלטת מועצת חכמי התורה להחזיר את אריה דרעי לכיסא היו"ר, דחיקתו של ישי בהלוויה של הרב עובדיה ואי מינויו לשום תפקיד בכיר במערכת הבחירות המקומיות, העלו את החשש שהמפלגה עלולה להתפצל לשתי סיעות.

"ישי לא יפרוש מש"ס. הוא נאמן למורשת הרב עובדה יוסף, אבל הוא לא יישב יותר בשקט וייתן לדרעי לעשות מה שהוא רוצה בתנועה, נגמרו הימים האלה", הבהיר המקורב לח"כ, "ישי מחכה לדרעי בפינה. כולם יודעים שש"ס תכשל בבחירות לרשויות המקומיות ותאבד מכוחה. דרעי אולי ניצח את המערכה הראשונה, אבל לא את הקרב כולו. מה שעומד על הפרק זו הפיכה פנימית, השתלטות על המפלגה ולהוציאה מידיו של דרעי. יש לנו שישה מתוך 11 חברי כנסת שתומכים בישי".

ישי טרם קיבל החלטה

אנשיו של ישי דוחקים בו בימים האחרונים לבצע את ההפיכה, אך הוא טרם קיבל החלטה ומחזיק את הקלפים קרוב לחזה. "התכנית שלנו מוכנה וברגע שישי יחליט, נוציא אותה אל הפועל. איך ייתכן שאדם כל כך בכיר בש"ס, שהציל את המפלגה מהתרסקות בזמן שדרעי היה בכלא לא מקבל שום תפקיד במערכת הבחירות לרשויות המקומיות ולא מוזמן לנאום לזכרו של הרב עובדיה? זה הכול יוזמה של דרעי. אף אחד לא מאמין לשום מילה שיוצאת מהפה של דרעי כולל ההתנצלות בפני ישי", הוא מוסיף.

ל-mako נודע, כי במהלך האזכרה של הרב עובדיה יוסף, ציפי ישי, ראתה כיצד בעלה לא מקבל את הכבוד לנאום, ואמרה לרבנית יהודית יוסף, כלתו של הרב עובדיה כשדמעות זולגות בעיניה: "אתם שופכים את דמו. מספיק עם זה. עד מתי תמשיכו? יש גבול".

אריה דרעי, אלי ישי (צילום: חדשות 2)
רק דרעי הוזמן לנאום לזכרו של הרב עובדיה|צילום: חדשות 2
"אולי לישי אין הרבה כוח בתוך המפלגה בגלל שדרעי השתלט על מוקדי כוח, אבל בכנסת הוא מחזיק ברוב של חברי כנסת שלא מוכנים לקבל את מנהיגותו של דרעי. הם לא אוהבים את צורת הניהול שלו ואת העובדה שהוא משאיר את כולם בצל", ציין גורם אחר בש"ס.

אנשי ישי, שכאמור פועלים מאחורי הקלעים, מחכים לנפילתו של דרעי בבחירות לרשויות המקומיות. יצויין, כי דרעי היה מעורב אישית בניהול הקמפיין של ש"ס, נפגש עם פעילים וקבע מי יעמוד בראש הסיעות בערים, כולל ההחלטה לתמוך במשה ליאון מול ראש עיריית ירושלים המכהן, ניר ברקת.

ישראל כהן, כתב בכיר באתר החרדי "כיכר השבת" הסביר ל-mako את המצב הקיים והנפיץ והרגיש בש"ס. "כולם בש"ס זוכרים שאלי ישי החזיק את התנועה מעל המים כשדרעי היה בכלא והצעיד אותה להישגים כשכולם ניבאו שהוא ייכשל. אם ש"ס תכשל בבחירות דרעי יצטרך לנפק הסברים, כי הוא לקח על עצמו את הקמפיין הזה. הוא בכלל לא שיתף את ישי שהיה מקושר שנים רבות לרשויות המקומיות מתוקף תפקידו כשר הפנים", טוען כהן, "האנשים של ישי מחכים לנפילתו של דרעי. אני יכול לומר שאם המצב היה הפוך, דרעי היה פורש מש"ס או מנסה להדיח את ישי. תוצאות הבחירות עלולות לקבוע בין השאר את עתידה של ש"ס".

אוהד יחזקאל, דוברו של ח"כ אלי ישי אמר בתגובה, כי "הטענות המועלות בכתבה מופרכות מיסודן ויש להציב סימן שאלה אם אכן נאמרו על ידי 'מקורבי ח"כ ישי', או שמא על ידי בעלי אינטרסים אחרים. ח"כ ישי שולל מכל וכל את הדברים העולים בכתבה הנוגעים לפעילות כזו או אחרת מטעמו. בניגוד, לכאורה, לבכירים אחרים המבקשים אחדות רק מן השפה אל החוץ, ח"כ ישי לא רק מדבר בשמה, אלא אף פועל עבורה. ח"כ ישי ביקש להוסיף, כי מי שאמר את הדברים הוא אינו 'מקורבו' ובוודאי שהדברים אינם על דעתו".

מש"ס נמסר בתגובה: "אנו דוחים בשאט נפש את ההתעסקות בעלבונות ותככים תוך כדי האבל על פטירתו של מרן זכר צדיק לברכה. חברי הכנסת של סיעת ש״ס התכנסו השבוע לישיבת סיעה מיוחדת בבית מרן והחליטו יחדיו על שיתוף פעולה מלא מתוך אחדות של כלל החברים".