אין תמונה
נטלי מימון - הנציגה שלנו בפרלמנט הצרפתי?
חודש לאחר שסערת הבחירות והרכבת הממשלה בישראל שקטה, החל מתחת לפני השטח מרוץ חדש לפרלמנט. הפעם לא מדובר על בחירות לכנסת, אלא על מרוץ המתמודדים הישראלים-הצרפתים לפרלמנט הצרפתי, אבל גם כאן תתקלו בלא מעט אנשי תקשורת.

בעקבות ההכרזה בשנה שעברה לפיה גם אזרחי צרפת שאינם חיים בישראל יוכלו לבחור את נציגם לפרלמנט, נבחרה אז עו"ד דפנה פוזננסקי, ישראלית צרפתייה שזכתה לתמיכת המפלגה הסוציאליסטית בצרפת. פוזננסקי, התמודדה לצד שני ישראלים נוספים כנציגת המחוז, הכולל מלבד ישראל גם את איטליה, מלטה, טורקיה, יוון וקפריסין, אך לבסוף נפסלה בשל ליקוי טכני בהליכי מימון הבחירות. בחודש מאי הקרוב יערכו הבחירות החוזרות שיקבעו מי יהיה נציג המחוז הראשון ובשגרירות צרפת בישראל כבר משתרכת רשימה המועמדים, שתסגר סופית רק ב-29 באפריל. 

"בשנה שעברה, בפעם הראשונה, רבים מהצרפתים בארץ נמנעו מלהגיש מועמדות כי רצו לראות קודם איך הבחירות מתנהלות", מסביר אלברט פרתי, בעליו של מקומון בצרפתית המופץ באזור השרון "ישראל אוג'ורדוי" (בעברית "ישראל היום" אך ללא קשר לחינמון המוכר) שגם מתמודד על התפקיד את ההתנפלות, "השנה, לעומת זאת, ההיענות היא הרבה יותר גדולה". פרתי (67) עצמו לקח חלק בקמפיין של פוזננסקי בשנה שעברה, אך השנה, לאחר שנפסלה, החליט לנסות את מזלו ולהתמודד כדי לייצג את האינטרסים של אזרחי צרפת בישראל.

אין תמונה
אלברט פרתי - מתמודד לפרלמנט הצרפתי
והוא לא היחיד. מתמודדת נוספת מנתניה היא נטלי מימון (49), יהלומנית ומעצבת תכשיטים, אם לארבעה ובעלת הרשאה להענקת שירותים קונסולריים לאזרחי צרפת בישראל. אם פניה מוכרים לכם, כנראה שצפיתם בריאליטי הבישול "בואו לאכול איתי" בערוץ הראשון שם היא כיכבה בשנה שעברה. אבל הבישול, היא מסבירה, הוא רק תחביב.

"אני חיה בישראל 26 שנה וביומיום שלי מסייעת לישראלים צרפתים להתמודד עם הקשיים בהתנהלות מול הרשויות בצרפת כבעלי שתי אזרחויות ולכן אני מכירה את הבעיות מקרוב, ביניהן נושאים של פנסיה, מיסים והיכולת לדאוג שילדינו ימשיכו ללמוד צרפתית גם בארץ", היא אומרת ומסבירה כי "אם אהיה חברת פרלמנט אוכל ליזום חוקים שיקלו על חיי הצרפתים בארץ ובמדינות האזור".  

לפי פרסומים באתרים בצרפתית לא מדובר בצרפתים-הישראלים היחידים שיגישו את מועמדותם לתפקיד. בין המועמדים העתידים כוללים שם את: דוד שפירא, תושב ירושלים בשנות החמישים לחייו, ששימש בעבר כבכיר בערוץ 7 בצרפתית וכשליח קק"ל בפריז; יונתן סלאם, ישראלי צרפתי בשנות ה-30 לחייו, בעליו של אתר חדשות בצרפתית ודוד יצחק טראוטמן, חרדי מחסידות ברסלב המתגורר בירושלים.

"מתמודדים עצמאית? הסיכוי נמוך"

אך בעוד הקמפיינים של הישראלים בעיצומם, קלוד ברייטמן, פעילה מוכרת בקהילת הצרפתים בישראל, מנפצת את החלום הישראלי וטוענת שמדובר בחלומות באספמיה. ברייטמן המריצה את המועמדת ואלרי הופנברג, יהודיה צרפתיה ממוצע אלג'יראי-טונסאי, שמתמודדת לתפקיד מטעם מפלגת הימין מרכז UMP, מסבירה שאין צורך באזרחות זרה כדי לייצג את המחוז ומדגישה את חשיבות ההתמודדות מטעם מפלגה .

"בניגוד לתפיסה שהשתרשה פה בשנה האחרונה, הבחירה היא של חבר פרלמנט צרפתי והנציג לא חייב להיות אזרח ישראלי, אלא רק לייצג את האזור. העובדה שאנשים שקמים בבוקר ומחליטים לנסות להגשים חלום ולהתמודד באופן עצמאי ראויה לכבוד, אבל מדובר בניסיון חסר סיכוי לחלוטין, וזאת מהסיבה הפשוטה שאין מאחוריהם מפלגה – ובכוחה של מכונת המפלגה קשה להתחרות". המועמדת ברייטמן, עורכת דין בהשכלתה ואם לשלושה המתגוררת בפריז, מונתה בעבר על-ידי סרקוזי כשליחתו למזרח התיכון. כעת, לאחר שירד מבמת השלטון, היא מתמודדת מטעם המפלגה שהשתייך אליה. המפלגה הסוציאליסטית של צרפת, לעומת זאת, תתמוך הפעם במתמודדת צרפתיה-טורקיה.