רני בלייר (צילום: mako)
"אם צריך נפנה גם לבג"ץ". רני בלייר בהפגנה מול "קול ישראל"|צילום: mako

"אני יוצא מדעתי מהשקט, שלא לומר האדישות, שבו מתקבלת המלחמה הקרובה עם איראן. שני מטורפים לוקחים את כולנו למלחמה הזויה וכולנו שותקים. מלחמה שכל הצמרת הביטחונית - הרמטכ"ל והמטכ"ל כולו, כולל מפקד חיל האוויר, ראש המוסד וראש השב"כ - אלו שאמונים על בטחון המדינה, מתנגדים לה בחריפות". כך כותב היום הבמאי והפעיל החברתי דורון צברי בהזמנה שהפיץ ברשתות החברתיות לקראת הפגנת מחאה המתוכננת הערב מול ביתו של שר הביטחון שבמגדלי G בתל-אביב. "ישראל, מבודדת מדינית מאי פעם וללא גיבוי של ארה"ב, עומדת להכריז מלחמת יש ברירה על אומה של 80 מיליון איראנים. מה זה, יהירות? טירוף? משיחיות? לא יודע", כתב.

צברי הצטרף בשבועות האחרונים לקבוצת אנשי תקשורת ואמנים שהחליטו לפעול לשינוי סדר היום בישראל, ביניהם העומדים בראש תנועת "ארץ חדשה" אלדד יניב והבמאי רני בלייר, העיתונאי והסופר אמיר בן דוד, השחקנית נועה מימן ואנשי תקשורת נוספים. בשבוע שעבר, במחאתם נגד השינויים שביצעה רשות השידור בתוכנית "סדר יום" ברשת ב', יצאו הפעילים כשידם על העליונה. ברשות וויתרו על הניסיון לאזן את אופן הגשתה הביקורתי של קרן נויבך עם מגיש נוסף ונויבך חזרה לשדר את התוכנית לבדה. אחרי הצלחת המחאה הקודמת, ובעקבות הפרסומים בתקשורת בסוף השבוע לפיהם ברק וראש הממשלה נתניהו מתכננים לתקוף את מתקני הגרעין האיראני עוד לפני הבחירות בארצות-הברית, הם הציבו לעצמם מטרה חדשה.

"אחרי ההישג שהגענו אליו, הפנמנו שיש לנו את היכולת להמשיך להיאבק גם בדברים אחרים שעל סדר היום", אומר בלייר, "אתמול הבנו שאנחנו רואים איך הצבא פוצח במרד גנרלים מול שר הביטחון וראש הממשלה ואנחנו שותקים כמו כולם. אנחנו לא רוצים להיות אותם אנשים ששואלים אחר-כך 'למה שתקתי?'".

שר הביטחון אהוד ברק בבקו
"צבא פוצח במרד גנרלים מול שר הביטחון וראש הממשלה ואנחנו שותקים"|צילום: חדשות 2

אלדד יניב מוסיף כי לא מדובר בהפגנת מחאה חד פעמית. "אנחנו מתחילים בפעולת מחאה יומיומית שתכלול משמרות מחאה מדי יום בשעה שמונה בערב מול ביתו של ברק", הוא אומר ומציין כי קבוצת המוחים לא מתכוונת להישאב לשיח הביטחוני, "אנחנו מוחים נגד הניסיון לעשות ספין על התעוררות של הקיץ שעבר. למרות שהכותרת היא 'לא לטירוף האיראני' אנחנו לא מתכוונים לנהל שיח מיליטריסטי. המחאה הזאת תהייה מאוד חברתית וגם הערב אנחנו מתכוונים להקריא טקסטים חברתיים בלבד".

"תקיפה באיראן יכולה להמשך גם עשר שנים ולהביא לכך שאלפי טילים ינחתו על ישראל עוד באותו לילה ואם כל רשות הפיקוד הישראלית מתנגדים למלחמה הזאת, אני כציבור צריך לחזק את כוחם", אומר בלייר, "החלטה כזאת צריכה להתקבל ברוב על-ידי ממשלה ולא בהחלטת בזק של ראש הממשלה ושר הביטחון ואם צריך נפנה גם לבג"ץ בעניין". 

עדיין לא נתקבלה תגובת משרד הבטחון לדברים.