י' בן ה-23 מאחד מיישובי הנגב התלונן במשך עשר שנים על כאבי בטן. לפני כשנתיים מת בשל הפרעות במעיים, לאחר שכל מערכות גופו קרסו. כעת תובעת המשפחה פיצוי של כעשרה מיליון שקלים מבית החולים "סורוקה" ו"שירותי בריאות כללית" בגין המחדלים, לכאורה, של הצוות הרפואי.
כשהיה בן 13 התלונן י' בפני הוריו על כאבי בטן עזים. הוא סבל מהקאות ומנפיחות בבטן ואושפז פעמים רבות בבית החולים. לטענת ההורים, בכל פעם שהגיע לשם, הרופאים הסתפקו במתן משככי כאבים במקום לבצע בדיקות מעמיקות.
י' המשיך לסבול. הוא נבדק על ידי רופאי ילדים שלא מצאו את הסיבות לחום, להקאות ולכאבי בטן ולא שלחו אותו לבדיקה גסטרואנטרולוגית פשוטה שהייתה יכולה לאבחן את הבעיה. לאחר שש שנים של טרטורים קבעו הרופאים שי' סובל מחסימת המעי הדק.
אך גם לאחר שזוהתה החסימה, הרופאים, כך עולה מכתב התביעה שהוגשה נגד "שירותי בריאות כללית", לא ערכו בירור משלים אודות האבחנה שלהם וכעבור מספר ימים הוא שוב שוחרר לביתו. מספר חודשים לאחר מכן התופעה שוב חזרה על עצמה, י' הסביר לרופאים שהוא מתקשה לעכל את האוכל, אבל הם החליטו להסתפק בטיפול של משככי כאבים והוא שוחרר שוב לביתו.
לאחר הניתוח מערכות הגוף קרסו
השיא היה לפני כארבע שנים. י' אושפז במחלקה הכירורגית, גם הפעם, בשל כאבי בטן. הוא נותח במטרה לגלות את מקור הכאבים, אך שוחרר לביתו לאחר מספר ימים בנימוק שמדובר בחסימת מעיים ואין מה לעשות. לפני כשנתיים, הוא אושפז בפעם השביעית בבית החולים וכשבטנו התנפחה הרופאים החליטו לכרות את המעי הגס בתקווה לפתור את בעיית הכאבים.
באיחור של שבוע וכנראה גם של עשר שנים, נותח י'. הוא חש ברע, המערכות בגופו קרסו וכעבור שבועיים הוא נפטר. בכתב התביעה שהגישו בני המשפחה באמצעות עו"ד גדעון פנר ואניס אבו ג'עפר נכתב, כי הרופאים לא אבחנו את מחלתו של י' בזמן, לא ביצעו בדיקות מעמיקות וזה מה שהוביל למותו הטראגי.
חוות דעת של כירורג מומחה שצורפה לכתב התביעה קבעה, כי כל סטודנט לרפואה היה עולה על הבעיה של י' ופותר אותה בזמן וכך חייו של י' היו ניצלים. לטענתו, לרופאים היו כמה הזדמנויות לאבחן את מחלתו של י' אבל הם החמיצו אותן פעם אחר פעם. לדברי הכירורג המומחה, האיחור הניכר בטיפול בחסימת המעי הקשה הביאה למותו המיותר של י'.
"עם אשפוזו של י' בשנת 2003 ולאחר הניתוח לא נעשה שום ברור גסטרואנטרולוגי למרות הממצאים הברורים המחשידים. אני מוצא בכך רשלנות של רופאי בית החולים ושל רופאי הקהילה", נכתב בחוות הדעת.
"סמכנו על הרופאים שידאגו לבן שלנו"
"הוא כל הזמן התלונן שיש לו כאבי בטן חזקים, היו לו הקאות, חום גבוה ולא ידענו מה לעשות", קובלים ההורים בשיחה עם mako. "הלכנו לחדר מיון בבית החולים, בכל פעם היו בודקים אותו, נותנים לו כדורים לשיכוך כאבים ושולחים אותו הביתה, ושוב פעם אחרי כמה ימים אותו דבר. זה נמשך ככה שנים, אם היינו יודעים שככה מתנהלים הרופאים בסורוקה היינו לוקחים אותו לרופאים פרטיים מקצועיים יותר שיאתרו את הבעיה ולא נותנים למות סתם ככה.
"סמכנו על הרופאים שידאגו לבן שלנו, שירפאו אותו, שיקבל את הטיפול הכי טוב אבל בסוף הוא מת צעיר, מת בייסורים קשים מאוד. לא הספיק לראות כלום בחיים, לא להתחתן לא להביא ילדים לעולם וזה הכאב הכי גדול והוא מלווה אותנו כל יום, כל רגע".
מבית החולים "סורוקה" נמסר בתגובה: "המקרה נמצא בהליכים משפטיים ראשונים. אנו לומדים את כתב התביעה ונגיב, כמקובל, במסגרת הרלוונטית".