מיקי גרוסמן, ישראלי שגר בארצות הברית ב-20 השנים האחרונות נחטף בנהר אמאזונס באקוודור. עדיין לא ברור מי עומד מאחורי החטיפה, וההערכה היא כי מדובר בשבט אינדיאני לא ידידותי שנקרא הוראני בשילוב עם חיילים מהצבא האקוודורי.
גרוסמן, בן 64, הוא בעל חברה לטיולי אקסטרים באורלנדו. בשנים האחרונות נהג להטיס קבוצות קטנות לאמאזונס למפגשים עם שבטים אינדיאנים ידידותיים. לפני כשלוש שנים החלים מסרטן ובעקבות החוויה המטלטלת החליט לצאת למסע של 5000 מייל לאורך האמזונס. המסע היה אמור להימשך שלושה חודשים כשמהלכו מצטרפים אליו לקטעים שונים מטיילים שמוכנים לתרום למלחמה בסרטן. כמו כן התלוו אליו כשמונה אינדיאנים משבט ידידותי שעובד עם חברת הטיולים שלו.
לאורך כל הדרך שמר גרוסמן על קשר עם אשתו באמצעות טלפון לוויני ומכשירי GPS שונים אותם קיבל מהספונסרים השונים של המסע. אתמול, חודשיים מאז יצא לדרך, כשהוא באקוודור, שלח הודעת טקסט בא הודיע למשפחתו כי נחטף. "הוא נכנס לשטח של שבטים אינדיאנים שלא מקבלים זרים", אומר בנו שחר שגר באורלנדו, עוסק בהריסת בתים ושותף גם הוא בעסק המשפחתי, "אבל הוא היה חייב לעבור שם אחרת היה צריך לעשות עיקוף של חודשיים".
"סיפר שהמבוגרים רצו להרוג אותם, אבל הצעירים העדיפו לקחת אותם"
שחר ואימו מספרים שבלילה שלפני החטיפה שמעו האינדיאנים שליוו אותו רעשים, אך חשבו שמדובר בקופים. בבוקר חיכו להם 15 איש, חלקם עם נשקים שלופים ועל מדים. "יכול להיות שמדובר בצבא האקוודורי, אנחנו לא יודעים", אומר שחר, "מה שאבא סיפר בשיחה זה שחלקם נראו כמו חיילים וחלקם עירומים עם רובי נשיפה של חצי רעל כמוהם לא ראה בעבר". באיזור חי שבט לא ידידותי ופרימיטיבי שנקרא הוראני, ובמשפחה בטוחים שמדובר בהם. "הוא סיפר לי שהמבוגרים והמסורתיים רצו להרוג אותם, אבל הצעירים העדיפו לקחת אותם איתם", מספרת נוגה.
מאז אותה שיחה, אתמול בערב, גרוסמן לא יצר קשר עם משפחתו המודאגת. "המזל הוא שהוא לקח איתו הרבה ציוד לוויני", אומרת נוגה, אשתו, "והבוקר ראינו בGPS שהוא השאיר עובד, שהם התחילו בתנועה". שחר פתח מעין חמ"ל אישי בפייסבוק ופנה לטלויזיה המקומית שפרסמה אתמול את המקרה. במאמץ נוסף, נטלי, בחורה שעובדת עם המשפחה, מנסה להפעיל קשרים בממשלה האקוודורית שתלחץ על הצבא כדי שידאגו לשחרר אותו ולהחזיר אותו למסע.
משרד החוץ האמריקאי מיודע, במשפחה מחכים למשרד החוץ הישראלי
השגריר האמריקאי באקוודור יצר איתם קשר וכך גם משרד החוץ האמריקאי. במשפחה מקווים שארצות הברית תשלח בקרוב כח צבאי שיחלץ אותו אם מאמציהם במישורים הלא פורמליים ייכשלו. עם משרד החוץ הישראלי עדיין לא נוצר קשר. "שלחתי להם מייל ואנחנו ממתינים שיתקשרו אלינו", אומר שחר שכמו אביו, מחזיק באזרחות כפולה.