חברות האשראי יופרדו מהבנקים (צילום: חדשות 2)
הציבו מצלמה ששידרה את פרטי הכרטיס למחשב. אילוסטרציה|צילום: חדשות 2
חוקרי יחידת ההונאה במשטרת המחוז הדרומי, בשיתוף שוטרי משטרת באר שבע, עצרו בימים האחרונים שני אזרחי רומניה החשודים שהעתיקו מאות כרטיסי אשראי של אזרחים ישראליים, משכו מחשבונותיהם כספים וביצעו רכישות של מוצרים באתרי אינטרנט בשווי מאות אלפי שקלים.

החשודים, בני 27 ו-35, הגיעו לישראל לפני כעשרה חודשים על תקן תיירים וטיילו ברחבי הארץ. הם הגיעו לכאן עם מכונה מיוחדת שסייעה להם להעתיק פרטים של כרטיסי אשראי ולייצר כרטיסים חדשים.

השניים הגיעו לעשרות כספומטים בבאר שבע וביישובי הנגב, ועל פי החשד, התקינו מעל פתחי הכנסת הכרטיסים מעין מצלמה זעירה ששידרה את כל פרטי הכרטיסים ישירות למחשב של אחד מהם, כולל את הקוד הסודי. לאחר שהפרטים הגיעו למחשב, הם חיברו אותו למכונה שהביאו ובאמצעותה ייצרו כרטיסי אשראי עם אותם הפרטים בדיוק. השניים משכו בצורה זו עשרות אלפי שקלים מהכספומטים.

לפני מספר שבועות אנשי האבטחה של אחת מחברות כרטיסי האשראי בישראל הבחינו בתנועה חריגה של משיכות כספים אצל כמה מהלקוחות. הם פנו אליהם לברר את העניין ואלה לא ידעו על מה מדובר. הדבר הדליק אצלם נורה אדומה וקצין הביטחון של החברה הגיש תלונה במשטרת באר שבע. "קיבלתי טלפון לפני כשבועיים מקצין הביטחון של חברת האשראי, הוא שאל אותי האם ייתכן שהשתמשתי בכרטיס שלי פעמים רבות למשיכת כסף, אמרתי לו שאין לי מושג על מה הוא מדבר ואז הוא הסביר לי שמישהו השתמש בכרטיס שלי. הייתי בהלם", סיפר אחד הלקוחות לחוקרים.

חשד שהשניים הם חלק מרשת בינלאומית

במשטרת באר שבע הוקם צוות חקירה מיוחד לבדיקת הפרשה והחוקרים השיגו צילומים של החשודים שתועדו במצלמות האבטחה של אחד מסניפי הבנקים. בלשי התחנה הגיעו למסקנה שהשניים נוהגים למשוך כספים מסניף בנק מסוים וארבו להם שם. לפני מספר ימים, הגיעו השניים במכונית שכורה למקום. הבלשים הסתערו לעברם, אבל השניים נמלטו ואף ניסו לדרוס, על פי החשד, שוטר ולפגוע בניידת משטרה. השוטרים ניהלו מרדף אחר השניים ובסיומו הצליחו ללכוד אותם. השניים הועברו לטיפול היחידה לחקירות הונאה במשטרת המחוז הדרומי, בפיקודו של רפ"ק תמיר אבטבי.

החוקרים חושדים שהשניים הם חלק מרשת בינלאומית של אזרחים רומנים הפועלת ברחבי העולם והעבירו את פרטיהם לידי האינטרפול כדי לבדוק את העניין ולקבל מידע נוסף על החשודים  ומפעיליהם.

בשלב זה החשודים אינם משתפים פעולה עם החוקרים ושומרים על זכות השתיקה. "יש לנו יותר מחשד סביר שמדובר ברשת בינלאומית של נוכלים שפעלו באותה שיטה במדינות נוספות ברחבי העולם. מדובר בעוקץ מתוחכם מאוד שהסב נזק לחברות האשראי. הלקוחות כלל לא ידעו שהם נעקצו. אני מקווה שבאמצעות האינטרפול נוכל לקבל עוד מידע או סיוע לגבי הרשת כדי להתקדם בחקירה. נכון לעכשיו יש לנו די ראיות נגדם והחקירה בראשיתה", הדגיש רפ"ק אבטבי. בשבוע הבא תגיש הפרקליטות כתב אישום נגד השניים, עם בקשה לעצור אותם עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.