פ', העובדת כשש שנים כפקידה באחד הבנקים הגדולים ממורמרת כל תחילת חודש, כשהיא רואה את התלוש שלה שמסתכם ב-7,500 שקל. ״אנחנו אלה שמתמודדים יום יום מול לקוחות שחלקם זועמים שלא נותנים להם הלוואות או מגדילים להם את האשראי, חוטפים מהם צעקות, צריכים גם להיות פסיכולוגים ואנחנו בעצמנו לא גומרים את החודש. זה צובט חזק בלב לשמוע שמנהל בכיר בבנק מקבל כל שנה מיליוני שקלים וכל מיני מצנחים ובונוסים ואנחנו הפקידים אלה שיורקים דם מקבלים משכורות מגוחכות״, אומרת פ׳.
פקידי הבנק הזוטרים לא הופתעו לראות את נתוני בנק ישראל שפורסמו אתמול, בנוגע לשכר עובדי הבנקים. מהנתונים עולה, כי השכר ברוטו אצל 50% מהעובדים עומד על פחות מ-12,000 שקל בחודש; 10% מעובדי הבנקים, שהם 3,912 עובדים, מקבלים שכר מינימום בלבד. לעומת זאת, שכבת שמנת, שבה כ-7,000 עובדים, נהנית משכר חודשי גבוה מ-21 אלף שקל בחודש, כשמדובר על עלות שכר של יותר מ-30 אלף שקלים. 25% מהעובדים מרווחים עד 7,000 ש"ח בלבד. וישנם 771 עובדים שעלות השכר השנתית שלהם עומדת על יותר מ-720 אלף שקלים
הנתונים שפרסם בנק ישראל מתייחסים לעלויות השכר ב-2011 ל-28.8 אלף עובדי הבנקים בישראל. מהנתונים שפורסמו אתמול באתר "גלובס" עולה, כי עלות השכר החציונית עומדת על 17.5 אלף שקלים בחודש. עלות השכר כוללת הטבות כגון הפרשה לקרנות פנסיה והשתלמות, סבסוד השכלה גבוהה לילדי העובדים והוצאות רכב. עם זאת, נזכיר כי השכר החציוני הוא השכר ש-50% מעובדי הבנק מקבלים יותר ממנו, ו-50% מקבלים פחות ממנו, מה שמבהיר את פערי השכר הגדולים.
"יש המון פקידים שבקושי גומרים את החודש"
ל', פקיד בנק ותיק המשתכר אחרי למעלה מעשר שנים כ-10,000 שקל, אומר :"כל לקוח שמגיע לבנק חושב שאנחנו הפקידים מיליונרים, חיים בווילה עם בריכה, טסים לחו"ל כמה פעמים בשנה, וזה ממש לא נעים שככה חושבים עליי ועל החברים שלי. יש המון פקידים שבקושי גומרים את החודש, יש להם חובות, אוברדראפטים. הפערים היו בשכר בין הבכירים לזוטרים בבנקים לא הגיוני, חייב להיות פה תיקון, שיוויון בנטל, שיהיו יותר צנועים במשכורות ולא ינקרו עיניים, גם תדמית הבנקים בעיני הציבור תשתנה, זה יעשה טוב לכולם. אין שום הגיון לשלם למנהל בכיר מאות אלפי שקלים בחודש כשהפקידים הקטנים בקושי שורדים והם אלה שעושים את העבודה האפורה".