איסמעיל הנייה (חדשות 2) (צילום: חדשות 2)
הנייה. "לא ראינו את המשפחות שלנו ואת האח המון שנים"|צילום: חדשות 2
פרקליטות מחוז הדרום הגישה הבוקר כתב אישום נגד שתי אחיותיו של ראש ממשלת חמאס, שהסתננו מישראל לרצות עזה כדי לבקרו.

שתי אחיותיו של הנייה, צבאח בת 63 ולילא, בת 47, הן אזרחיות ישראליות, לפני כ-20 שנה הן עזבו את רצועת עזה לאחר שנישאו לשני קרובי משפחה המתגוררים בעיירה תל שבע שבנגב. נולדו להן ילדים ולאורך כל השנים הן המשיכו להיות בקשר רציף עם בני המשפחה ובכלל זה עם אחיהן, איסמעיל הניה, שלימים מונה לראש ממשלת חמאס ברצועה.

לאורך השנים, ככל שצה"ל איפשר זאת, הן נהגו להגיע לבקר את המשפחה, אך לאחר חטיפת החייל גלעד שליט ולאחר שחמאס הוכרז כארגון טרור, חל איסור מוחלט על אזרחים ישראליים להיכנס לרצועה.

במהלך המבצעים של צה"ל ברצועה "עפרת יצוקה" ו"עמוד ענן" שמרו האחיות על קשר רציף בני המשפחה מחשש שייפגעו מפעילות צה"ל. כחודש לאחר מבצע "עמוד ענן", החליטו האחיות להיכנס לרצועה ולבקר את משפחתן בכלל ואת אחיהן בפרט, למרות האיסור ושהו ברצועה כשלושה חודשים.  

השתיים הגיעו למצרים דרך מעבר טאבה ומשם לסיני והועברו ישירות לעזה דרך מעבר רפיח. כחודשיים לאחר שובן ארצה, חוקרי שב"כ ויחידת פח"ע דרום של המשטרה קיבלו מידע על הביקור של השתיים. הן עוכבו לחקירה ונחקרו במשך מספר שעות באזהרה בנוגע למהות הביקור ברצועה ועל הפרת החוק האוסר כניסה של אזרחי ישראל לעזה. הן הסבירו שכל מטרת הביקור היתה הומאנית בלבד ושלא מדובר במניע טרוריסטי או לאומני. 

"לא ראינו את המשפחות שלנו ואת האח (הכוונה לאיסמעיל) המון שנים והחלטנו לבקר אותם. התגעגענו אליהם מאוד", הסבירו השתיים לחוקרים. בסיום חקירתן השתיים שוחררו לבתיהן.

הבוקר הוגש נגדן כתב אישום על ידי עו"ד מורן גז מפרקליטות מחוז דרום לבית משפט השלום בבאר שבע, בעוון שתי עבירות: כניסה שלא כחוק לעזה וקשירת קשר לפשע. על פי החוק הן צפויות לעונשים שנעים בין שלוש לחמש שנים.