מאז שהשיקו במשטרת ישראל לפני כשנה את מהפיכת הבריאות שלהם בניסיון לגרום לשוטרים לאכול בריא ולרדת במשקל חלה על פי הערכת המשטרה עליה של מאות אחוזים בשוטרים שעברו לאכול במטבחי הבריאות החדשים שהוקמו בתחנות.
"המטבח הבריאותי החדש חוסך לשוטרים מאות שקלים מדי חודש בקניית אוכל במסעדות ובבתי קפה. התפריט החדש שהכנסנו מתחרה בצורה מעוררת כבוד בכל תפריט של רשתות בתי הקפה והמסעדות בארץ והיום אנחנו רואים מהמנות שאנחנו מוציאים, שיותר ויותר שוטרים מעדיפים את האוכל המשטרתי הבריא מאשר בעבר", אמר ל-mako קצין משטרה בכיר.
מפכ"ל המשטרה רב ניצב יוחנן דנינו הציב את נושא בריאות השוטרים כאחת המשימות המרכזיות שלו מרגע כניסתו לתפקיד. הוא הקצה משאבים רבים כדי לשפר את בריאותם של השוטרים, דאג לשיפוץ המטבחים, הבאת שפים ולקניית ציוד מטבח חדש ל-120 מטבחים בתחנות המשטרה ברחבי הארץ בעלות של מיליוני שקלים.
במסגרת מהפכת הבריאות איתרו רופאי המחוזות של המשטרה עשרות שוטרים שמשקלם הרב ומסכן את חייהם והם נשלחו ל'חוות בריאות" מיוחדות שבמסגרתן השילו בחודשים ממשקלם עשרות קילוגרמים. השוטרים הוכנסו למשטר של אוכל בריאותי והחלו להתאמן גם בחדרי כושר מיוחדים שנבנו בתחנות המשטרה.
"הצלחנו לשנות את הרגלי האכילה"
בשבועות האחרונים הוחלף כמעט כל תפריט המשטרה שהיה מורכב ממאכלים שומניים וגויסו שפים המועסקים במסעדות ובחברות קייטרינג כדי להכין אוכל בריאותי יותר. כך, למשל, החצילים והפלפלים המטוגנים, השניצלים, הפלפלים הממולאים והלחם הלבן, עוגות שיש והפירות הוצאו ממרבית המטבחים במשטרה. במקומם הוכנס תפריט בריאותי יותר המבוסס על סלטי בריאות, פסטות, חזה עוף, ירקות מאודים, אנטיפסטי, פילה דגים מאודה, לחם קל, תרד, ברוקולי, גזר גמדי, שעועית ירוקה, שמן זית, פרגיות, גרנולה ואורז מלא.