אירוע חלוקת הפרסים החגיגי של חברת WeWork והמייסד שלה, אדם נוימן, לשנת 2018 התקיים ב'פיס ארנה' בירושלים מול קהל של אלפים. לפני הופעות של אמנים מובילים כמו אביב גפן, נטע ברזילי, נצ'י נץ' ואביתר בנאי, עלו לבמה ראש עיריית ירושלים ואדם נוימן לשיחה על קהילות ואיך הולכות להיראות הערים בעתיד.

ברקת: "הייחוד של ירושלים עוד מימי קדם הוא שהיא לא משויכת לאף שבט וכל אחד מרגיש שזו העיר שלו. לכן היא גם עמוסת קונפליקטים והאתגר שלנו הוא שכל העולם ירגיש בה בבית. כל פתרון של קונפליקט בירושלים הוא בשורה שיוצאת אל כל העולם. אדם, אם תעשה עבודה טובה בירושלים אתה מסודר.

נוימן סיפר על השקה קרובה של לוקיישן חדש של החברה בירושלים, וסיפר על השוני בין החיים בארצות הברית לאלו שבארץ הקודש: "בארץ למדתי שאהבת לרעך כמוך, וכשאתה עובד בכל העולם כולם שונים. אז כשאתה באמת רוצה להבין בנאדם טפל בו כמו שהוא צריך, כלומר 'ואהבת לרעך כמוהו'".

ברקת: "בירושלים אומרים 'ואהבת גם לרעך שלא כמוך'. זו עיר של קהילות, היא מתחברת למה שאתה עושה, אתה קיבוצניק שהבאת את התפיסה הקיבוצית לעולם הגדול".

נוימן: "מה שעובד היום בעולם זה עסקים שתורמים לקהילה ועושים את העולם מקום יותר טוב. זה המכנה המשותף של כל הזוכים שלנו הערב. לנו חשובות מערכות היחסים האישיות, גם עם ראשי הערים, כי לכל עיר מתאים משהו אחר. כשהתחלנו ב-WeWork צופפנו יותר אנשים על שטח קטן, התחילו לדבר ונוצרה קהילה, העברנו את זה לרחוב והיום אנחנו מסתכלים על ערים שלמות. איך טכנולוגיה הולכת לשנות אופי של ערים?"

ברקת: "מובילאיי תגייס 3000 מהנדסים מקומיים וזה יכניס אותנו לרשימת הערים המובילות בהייטק. יש לנו מערכת נפלאה של שת"פים אזרחיים-בטחוניים, המשלבים משטרה ושב"כ עם עירייה ותושבים. יש לנו המון תושבים מוסלמים מקסימים ולעיתים יש בעיות. צריך להיות אגרסיבי עם מי שלא בסדר ומאוד מאוד בסדר עם מי שטוב. עדיין, ירושלים בטוחה פי חמש מניו יורק, שאני נוסע לשם אני מתפלל שאחזור הביתה".

נוימן: "עיר בישראל יכולה לקפוץ מדרגות בטכנולוגיה רק בגלל הישראלים, אנחנו מוכשרים ואם יתנו לנו צ'אנס נמצא את הדרך להצליח. את WeWork לא יכול היה לבנות בחור אמריקאי". על דבריו אלו זכה נוימן למחיאות כפיים סוערות.

ברקת: "ישראל צריכה לשווק את עצמה נכון יותר כדי לגרום לאמריקאים לבוא לכאן. כשהראנו להם את המקומות הקדושים הם מאוד רצו לבוא, שמראים להם רק את החופים של תל אביב אז הם אומרים את זה יש לנו בברמודס והוואנה".

נוימן: "אנשים רוצים להרגיש חלק ממשהו גדול וגם כשקונים מוצר רוצים להיות חלק משינוי. זה פותח דלתות בכל עיר בעולם".

ברקת: "עיר הפתוחה לשינויים, עסקים וכזו שמתקדמת, הופכת להיות יותר אטרקטיבית, כמו כל מוצר צריכה אחר. עכשיו, החלטתי לקחת את ניסיון חיי כיזם וכיזם ציבורי לרמה הלאומית ומתכוון להקדיש את השנים הבאות למדינה". על כך קיבל ברקת תשואות מהקהל.

נוימן: "איך תקח את כל מה שלמדת בביזנס ובירושלים ותביא את זה לממשלה? אנחנו רוצים לראות משהו חדש שם, להאמין בו ולהתחבר אליו".

ברקת: "אצלי התקיימו בבית מפגשים שלא התקיימו מעולם בין קהילות חרדיות והלהט"ביות בירושלים. הקהילה הסבירה לרבנים שהיציאה לרחוב במצעד הגאווה עוזרת להציל אנשים שמרגישים לבד, שזו ממש הצלת נפשות. הרבנים היו בהלם, למדתי לכבד את שני הצדדים, אני מוכן לעשות הכל למען הקהילות. גם ללה"טבים אני מסביר שאני תומך בהם, אך ירושלים מורכבת וצריך לשמור על איזונים ולהיות רגישים גם מול הדתיים".

נוימן: "אני יכול לספר שאנחנו משיקים עכשיו בבני ברק מתחם של WeWork שמותאם לקהילה הדתית".

לאחר שהשניים נפרדו בחיבוק חם עלתה לבמה מנחת האירוע, אחותו של אדם, השחקנית והדוגמנית עדי נוימן, שהנחתה את טקס חלוקת הפרסים, למיזמים עסקיים המשלבים את הקהילה כדי ליצור שינוי, עמותות ללא מטרות רווח וגם אמנים מתחום הבמה. הבחירה נעשתה בשילוב בין הצבעת הקהל ובחירת השופטים לאחר פרזנטציה קצרה של כל מיזם. פאנל השופטים כלל את מנכ"לית פייסבוק ישראל, עדי סופר תאני, אולה בייקר, מייסדת סבנה מדיקל, ואיש העסקים אריק בן זינו.

בערב חולקו פרסים בסך כולל של 2.8 מיליון שקלים. הזוכה הראשון שהוכרז הוא שגיא שחר ממיזם 'נחשונים', המחבר בין סטארטאפים לארגוני סיוע לאנשים מעוטי יכולות, שזכה בפרס על סך 26 אלף דולר. לאחר מכן הוכרזו הזוכים בקטגוריית אמנויות הבמה, ההרכב המוזיקלי theAngelcy שקיבלו פרס של 18 אלף דולר. בקטגוריית העמותות ללא מטרות רווח זכו "קיימא" ב-72 אלף דולרים, והעמותות "יד ביד" ו"הופכות את היוצרות" ב-18 אלף דולר כל אחת. בקטגוריית המיזמים זכה המיזם Tethys ב-72 אלף דולרים, והזוכה בפרס הגדול של 360 אלף דולרים הוא המיזם Monither.

לאחר ההכרזה החגיגית על הזוכים עלו בזה אחר זה האמנים לבמה והרימו את הקהל הרב שהגיע על הרגליים לתוך הלילה.