עשרות פעילות פמיניסטיות הפגינו ביום ראשון האחרון בשטוקהולם, כשהן לבושות ללא חלק עליון. זאת, במחאה על החיג'אב – כיסוי הראש והגוף של הנשים המוסלמיות. פעולת המחאה אורגנה על ידי חברות ארגון הצעירים הקומוניסטים אשר גלו לאירופה, ונשים החברות בארגון נגד אלימות כלפי נשים באיראן. ההפגנה אורגנה לקראת יום האישה הבינלאומי שיצויין ביום חמישי הקרוב.

"בעקבות ההפגנה קיבלתי אינספור הודעות תמיכה של נשים מאיראן. אנחנו מתכוונים להמשיך להיאבק כדי לשנות את המצב באיראן: לשחרר אסירים פוליטיים, להביא לשחרור הנשים מהחוקים המגבילים ולשים סוף להוצאות להורג", הסבירה בשיחה טלפונית עם mako ורוניקה (שמה השבדי) בת 30 החברה במפלגה הקומוניסטית האיראנית שהייתה אחת הנשים שהפגינו בעירום נגד חוקי השריעה באיראן. בהפגנה קראו הנשים, ללא חלק עליון : "העירום הוא המחאה שלי", "האיסלאם רוצה לשלוט בנשים", "לנשים יש זכות לקבל את זכויות אדם, שוויון וחופש", "לא לחוקי השריעה", "לא לחיג'אב. חיג'אב הוא לא בחירתי האישית. חיג'אב הוא כלי לאפליית הנשים" ו"התנגדו לחוקי השריעה".

אין תמונה
הפגנת התנועה הקומוניסטית האיראנית בשוודיה
"נולדתי באיראן ועזבתי את הרפובליקה האיסלאמית לפני שנתיים בגלל היחס לנשים. מבין חברי הארגון נמצאים כיום עשרה חברים בשטוקהולם, חמישה ברחבי העולם ועוד חברים רבים מתוך איראן, אך אני מנועה מלנקוב במספרים", היא אומרת ומספרת כי אין באפשרותה לחזור לאיראן כיום גם אם תרצה בכך. "חבריי ואני לא נוכל לחזור לאיראן, אם נעשה זאת בהחלט נכנס לכלא", היא אומרת.

מאבקה של התנועה הקומוניסטית הגיע לשיא בשנים האחרונות, עם מאבקם לשחרורה של האישה סקינה מוחמדי אשטיאני, אשר נידונה לפני כשנתיים לרגימה באבנים לאחר שניהלה רומן מחוץ לנישואים. בעקבות לחץ מרחבי העולם שהופעל על האיראנים גזר דינה עוכב ועד היום לא ברור האם תוצא להורג. "חברינו בארגון יצאו נגד הוצאה להורג ופעלו ב-110 ערים ברחבי העולם בקפיין לשחרורה. סקינה לא  עדיין בכלא אבל הקמפיין הצליח בכך שהפסיקו להטיל גזר דין של סקילה באבנים איראן", היא מסבירה ומוסיפה שחלק ממאבקה של התנועה הוא גם למען זכויות ההומוסקסואלים באיראן. "לפי חוק השריעה באיראן, הומוסקסואלים עדיין נידונים למוות. בכל שנה אנחנו משתתפים במצעד גאווה בשטוקהולם כדי לתמוך בהם בתקווה שנוכל לשים לכך סוף".