משטרת טבריה פתחה בסוף השבוע בחקירה לאחר שלפחות חמש סירות דייגים הוצתו בעיר מאז יום חמישי. הדייגים ובעלי העסקים מספרים על מלחמה המתנהלת סביב אזורי הדייג בכנרת ובין בעלי עסקים בתחום. במערך הכיבוי מאשרים כי לא מדובר בתקלה שגרמה לשריפות ונראה כי מדובר בהצתות שנעשו בזדון.
ביום חמישי האחרון הוזעקו כבאים מתחנת טבריה לכבות שריפה, לאחר ששתי סירות הוצתו. עוד בטרם הספיקו לקבוע את הסיבות להצתה, הוזעקו הכבאים ביום שישי לשריפה נוספת בעיר, הפעם כדי לכבות שלוש סירות שהוצתו. צוות הכבאים שהגיע למקום הצליח לכבות את השריפה במהירות ולפני שיגרם נזק נוסף ברכוש ובנפש.
לדברי גורמים במשטרת המחוז הצפוני בטבריה, בתקופה האחרונה מתחוללת שתי מלחמות על הכנרת. האחת היא סביב נושא אזורי הדייג והשנייה בין אנשי עסקים העוסקים בתחום סירות המרוץ. מלחמת ההצתות בעיר החלה כבר לפני חמש שנים ב-2009, מדי כמה זמן מוצתות סירות, אך ברוב המקרים טרם נתפסו החשודים.
"זה התחיל כסכסוך עסקי והפך למלחמה של ממש, שרק בנס עוד לא גבתה קורבנות", אמר קצין משטרה. "יש מלחמה על הדגה משום שכמות הדגים ירדה ושטחי הדייג הצטמצמו. ומלחמה נוספת סביב עסקים שמוכרים ומשפצים סירות בעיר. הכסף הגדול משך גורמים עבריינים ומאז המצב החמיר".
היקף הדייג בכנרת ירד ביותר מ-90%
בתוך פחות מעשר שנים ירד היקף הדייג בכנרת ביותר מ-90 אחוזים. מנגד, נוספו דייגים חדשים וכולם מנסים להתפרנס משטחים מצומצמים יותר. לכך יש להוסיף גם את ההגבלות של הרשויות שנועדו להגן על הדגה ולהגדיל בשנים הקרובות את הכמות. "במלחמה על הבית הכול מותר", אומר חיים הלוי שדג בכינרת כבר 25 שנים. "יש יותר אנשים, על כמות יותר קטנה וזה הפרנסה שלנו. המדינה הפקירה את הכנרת וכל מה שמעניין את המדינה זה רק כמה מים יש".
יש לציין, כי בחודשים האחרונים ישנה הזרמה של דגים לכנרת, אולם ייקח זמן עד שדייגי הכינרת יזכו לראות את התוצאה הסופית ובינתיים המלחמה נמשכת והחשש הוא שקיימת סכנה ממשית לחיי הדייגים.