תופעת הברחת בשר משטחי הרשות הפלסטינית לישראל הולכת ומתגברת בשנים האחרונות. מדובר בתעשיית הברחות שמגלגלת מאות מיליוני שקלים בשנה. עשרות טונות של בשר, שמסכן את הבריאות ומוחזק בתנאים מחפירים, מוברחים לישראל על ידי רשתות הברחה של ישראלים ופלסטינים. וטכניקות ההברחה רק הולכות ומשתכללות עם השנים, במטרה להערים על לוחמי מג״ב.

הבשר המוברח מגיע לחנויות, מרכולים, לשווקים, מסעדות ולקוחות פרטיים. לדברי גורמים במשרד הבריאות ומג״ב הבשר מסכן את חייהם של אלפי אזרחים, שחלקם הגדול אינו יודע שמדובר בבשר המסכן את בריאותם.

אתמול הגיעה משאית למחסום "חימזה" שבעוטף ירושלים. לוחמי פלוגת מג״ב נ״ז חשדו שמשהו אינו כשורה בעיקר בנוגע למשקל המשאית ובשל התנהגותם החשודה של יושבי המשאית, תושבי מזרח ירושלים. נהג המשאית טען שאין בה דבר ושהיא ריקה. מפקד המחסום רס״ל ערן ניסים לא האמין לגרסת גרסת הנהג והחליט לבדוק את המשאית הצורה מעמיקה יותר. מה שעורר את חשדו הן הדפנות העבות יחסית של המשאית.

רס״ל ניסים וצוותו נכנסו למשאית וגילו ברצפתה דלת "סתרים". למקום הוזעק חבלן משטרתי אשר פרץ את הדלת ולתדהמת הלוחמים הם גילו בתוך הדפנות 600 ק״ג בשר באיכות ירודה מאוד שיועד להפצה בשווקים בישראל.

נהג המשאית וחברו נעצרו והועברו לטיפול יחידת הפיצו״ח החקלאי במשרד החקלאות. ״המטרה העיקרית שלנו היא למנוע חדירת פח״ע לירושלים (פעילות חבלנית עוינת). אבל יחד עם זאת גם מטפלים בהברחות לישראל כמו במקרה הזה״, ציין רס״ל ניסים.