הפגנה ערוץ 10 (צילום: חדשות 2)
מאבק עובדי ערוץ 10. ארכיון|צילום: חדשות 2

דרמה בלשכת החשבת הכללית של האוצר. בכירי ערוץ 10, יו"ר הדירקטוריון, אבי בלשניקוב, המנכ"ל יואב הלדמן ויו"ר ועדת הכספים, מיכל גרייבסקי, מסתגרים במקום ומסרבים לעזוב.

לפני זמן קצר שלח יו"ר דירקטוריון ערוץ 10, אבי בלשניקוב, הודעת טקסט לכמה עובדים ובו נכתב: "סיימנו דיון נוסף הבוקר באוצר. לא סוגרים אותנו. אני והנהלת הערוץ מסרבים לעזוב את לשכת החשבת הכללית באוצר!!! הודעתי שלא עוזבים את המקום עד שסוגרים. עשרות עובדים יעלו מאוחר יותר לאוצר. הבאתי מים ואוכל לימים רבים עד שיסכמו איתנו. אין משכורות! אין סגירה! לא עוזבים את הבניין!!!". סימני הקריאה במקור.

"אתבצר באוצר עד שאשלם לעובדים שלי את המשכורת", הוא אומר, "אני לא מבקש כסף, אלא אופק ושיתנו לנו לעבוד. אני מחכה כבר 75 ימים לתשובות וזה לא מזיז לאף אחד. לא מזיז שעובדי ערוץ 10 לא מקבלים משכורת, לא מזיז לאף אחד שעיתון מעריב עומד להיסגר ושעיתונות שלמה במדינת ישראל עוברת משבר. אפשר לגמור את המשבר תוך חמש דקות, די עם הסחבת".

וועד העובדים שלח מייל נוסף בו נכתב: "בימים האחרונים סוכמו עם נציגי המדינה רוב פרטי ההסדר שאמור להאריך ב-3 שנים את זיכיון ההפעלה של ערוץ 10, לקראת המעבר לרישיון בשנת 2015. עם זאת, נותרו לפי שעה שתי מחלוקות עיקריות בין הצדדים שמעכבות את החתימה הסופית - ובכך גם את הזרמת הכספים הנחוצה לכולנו מצידו של בעל המניות הדומיננטי. בשעה זו מסתגרים בלשכת החשבת הכללית באוצר יו״ר הדירקטוריון אבי בלשניקוב, יו״ר ועדת הכספים מיכל גרייבסקי ומנכ״ל הערוץ יואב הלדמן. השלושה הודיעו לחשבת כי יסרבו להתפנות מהמשרד בטרם יושג סיכום סופי בכתב - עוד היום - על עתיד הערוץ. אם נראה שהמגעים לא מתקדמים עד לשעות אחר הצהריים המוקדמות, בכוונתנו לתגבר את הנהלת הערוץ בעובדים שירצו להצטרף למאמץ ולהפגין מול משרד האוצר. ברגעים מכריעים אלה אנחנו מבקשים לגבות את הנהלת החברה ומייחלים להצלחתה ביישורת האחרונה של המו״מ להצלת ערוץ 10".

אתמול פירסם אדריאן פילוט בגלובס שאחרי שהדיונים בין ועדת לוקר לבין נציגיו הסתיימו ללא תוצאות הציג מנכ"ל משרד ראש הממשלה, הראל לוקר, מתווה חדש, לפיו הערוץ לא יקבל רישיון, אלא פעם נוספת יוארך זיכיונו - וזאת בניגוד לציפייה הראשונית של הערוץ, לפיה פריסת התשלומים תאפשר קבלת רישיון על-פי החוק ל-15 שנה.

 

בנוסף, ההפרות היסודיות שביצע הערוץ במשך השנים יימחקו לצמיתות באמצעות חקיקה, ועד מועד זה יבוטלו דמי הזיכיון ודמי התמלוגים למדינה, וזאת בהתאמה לזכיינית ערוץ 2 קשת ורשת.

בתמורה הציע לוקר, בפגישה באוצר עם החשבת הכללית והממונה על התקציבים, כי בעלי ערוץ 10 לא יצטרכו להזרים כספים נוספים לערוץ, אך יצטרכו להעמיד ביטחונות בגין החוב לרשות השנייה בסך 56 מיליון שקל. כמו כן, ההסכם יכלול התניה כי ערוץ 10 יקבל רישיון בתום התקופה, אם הוא לא יבצע הפרות נוספות.

מתווה לוקר הגיע אחרי שהיועץ המשפטי לממשלה לא אישר לפקידי האוצר להעניק לערוץ 10 רישיון ל-15 שנה עקב תקופת בחירות. מנגד, מנכ"ל משרד ראש הממשלה, הראל לוקר, סבר כי סגירת ערוץ 10 בתקופה זו של בחירות עשויה להיות בעייתית לא פחות. בנוסף, המתווה מוותר על הדרישות להזרמה ישירה של הבעלים ועל הצורך להעמיד ערבויות במאות מיליוני שקלים.

יו"ר דירקטוריון ערוץ 10, אבי בלשניקוב מסר בתגובה עד כך: "הדברים האלה מעולם לא עלו בדיונים, ואני שומע עליהם כעת לראשונה. תמוהה בעיניי העובדה שמועברים מסרים דרך העיתון. יחד עם זאת, כל פתרון ראוי שיוביל להמשך פעילותו של הערוץ עוד שנים רבות, תוך שמירת עצמאותו, ייבדק בכובד-ראש. אני מבטיח שמבחינתי נהפוך כל אבן על מנת למצוא את הפתרון שיוביל להמשך עשייה ויצירה, ולא הרס וחורבן".