טאבולה רימונים של אביב משה. עושה את החג שמח|צילום: איליה מלניקוב
טאבולה רימונים
השף אביב משה מביא לכם גרסה קלה, אך חגיגית לסלט טאבולה. תוספת הרימונים, הבוטנים הקצוצים, השומשום והסילאן הופכים את הסלט הפשוט הזה למנה חגיגית ומלאת טעמי חג. ככה פותחים ארוחת חג.
אלו מכם שמאסו בסלטים הרגלים מוזמנים לנסות להכין את המנה הזו. סלט שונה וצבעוני המשלב שורשים פריכים עם פירות חמצמצים וגבינת רוקפור עוקצנית. סלט רגיל זה לא.
מנה קלאסית מהמטבח האשכנזי, תוספת מתקתקה ועשירה לתבשיל בשרי עמוק טעמים. למרות האלמנטים המתוקים שיש במנה, צימעס טוב מחמיא למנה העיקרית ולא מכביד במתיקותו.
ברוב הבתים, אורז הוא תוספת חובה על שולחן החג. במקום להכין אורז או מג'דרה רגילה, נסו להכין מג'דרה מאורז אדום. בריא יותר, מעניין יותר והעיקר – טעים טעים.
מרק דלעת עם גרגרי חומוס. גם טעים וגם בריאמרק דלעת עם גרגרי חומוס
יש משפחות בהן קיץ או חורף, אי אפשר לפתוח ארוחה בלי מרק. במקום מרק העוף המסורתי, נסו להגיש החג את מרק דלעת עם גרגרי חומוס. מנה כתומה ובריאה, מלאת טעמים ותבלינים שיפתחו לכם את התיאבון.
אופציה בריאה על שולחן החג, המתאימה גם כמנת פתיחה וגם כתוספת לצד עיקרית. אל תפחדו מקינואה, ברגע שמכינים אותה נכון ומוסיפים לה טעמים כייפים, כמו במנה זו, היא הופכת למרכיב נהדר. סלט מרענן מלא בעלים ירוקים, עם אגוזים וגרעיני רימון מתוקים-חמוצים. שירבו סלטינו כרימון.
מתכון מוכר אהוב של שולה מודן. עלים ירוקים ופריכים, עם תפוחי עץ מיובשים ונהדרים ותותים טריים. כל אלו עטופים ברוטב חמוץ-מתוק שהופך את הסלט הזה לחגיגה בפני עצמה. מומלץ פעמיים.
גרסה צמחונית וטעימה לא פחות של הפטה המסורתי. במקום כבד משתמשים באפונה, ביצים קשות ואגוזים. התוצאה יוצאת קרובה מאוד למקור מבחינת הטעם, אבל הרבה יותר בריאה.