ברור שראיית חשבון היא מקצוע מבוקש. כך גם כלכלה. לא לחינם זוהי אחת התוכניות היוקרתיות והמבוקשות של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. שיעור המעבר של בוגרי החשבונאות באוניברסיטת בן-גוריון בבחינת ההסמכה של רואי החשבון הוא הגבוה ביותר בארץ מזה מספר שנים ברציפות.

את אותה תוכנית ניתן ללמוד גם באוניברסיטת בן-גוריון באילת. לפחות להתחיל: השנתיים הראשונות נלמדות באילת. ההמשך – בקמפוס הראשי בבאר-שבע.

לבוגרי התוכנית מוענק בתום שלוש שנות לימוד תואר ראשון בכלכלה עם התמחות בחשבונאות. המעוניינים בכך ממשיכים לשנה רביעית, במסגרתה  הם מתכוננים לקראת בחינות מועצת רואי החשבון. כדי לעסוק בראיית חשבון עליהם לעבור בהצלחה רק שתי בחינות (סופיות ב'). הלימודים לתואר הראשון פוטרים אותם מיתר הבחינות.

אין תמונה
כלכלה וחשבונאות: התכנית היוקרתית, גם בקמפוס אילת

שנה א' וב' נלמדות כאמור באילת, ובמהלכן זכאים הסטודנטים למלגת הלימודים המלאה. שנה ג' וד' נלמדות בבאר-שבע.

בשנתיים הראשונות עומדים הסטודנטים באילת בכל הדרישות בהן עומדים הסטודנטים בתוכנית המקבילה בבאר-שבע. המדובר בתוכנית תובענית ומאתגרת, והעובדה שהלימודים באוניברסיטת בן-גוריון באילת מתנהלים בכיתות קטנות מגדילה מאוד את סיכויי ההצלחה.   

ראש התוכנית באילת היא פרופ' גילה בניסטי, מייסדת המגמה לחשבונאות באוניברסיטת בן-גוריון ומחברת הספר "חשבונאות פיננסית בעידן ה IFRS", עליו זכתה בפרס מועצת רואי החשבון בישראל בשנת 2008.

רוצים כלכלה ולא ראיית חשבון? באוניברסיטת בן-גוריון באילת תוכלו לשלב תואר ראשון בכלכלה עם ניהול, עם תקשורת וניהול משאבי אנוש, ועוד.