הסטודנטים שלנו חוקרים אלמוגים, דולפינים, תמנונים, בקרה הורמונאלית בדגי טונה ומפיקים חומרים מעכבי סרטן מ... סליחה, זה עדיין סוד. בואו לצלול איתנו אל מסתרי הביולוגיה של מעמקי הים ו.... לא, לא חייבים רישיון צלילה.

אגב, בניגוד למה שאולי ראיתם בשידורים חוזרים של סיינפלד, ביולוגים ימיים אינם מבלים את זמנם בחילוץ כדורי גולף מפתחי נשימה של לווייתנים.

מה זה בכלל?

מדעי החיים מהווים בסיס הכרחי לקידום והצלחה בתחומים רבים כולל חקלאות, שמירת טבע, ביוטכנולוגיה ותעשיית התרופות. עתיד העולם כפי שאנו מכירים אותו תלוי בהעמקת הידע בכל אחד ממגוון הנושאים במדעי החיים. מי שרוצה הסבר מעמיק יותר על ביוטכנולוגיה, על מדעי החיים בכלל ועל ביולוגיה ימית בפרט, מוזמן לקרוא כאן

מה לומדים בתואר הראשון?

אין תמונה
חוקרים אלמוגים

קודם כל צריך להבין שהמדובר בלימודים אוניברסיטאיים במדעי החיים לכל דבר ועניין. זהו תואר ראשון במדעי החיים של אוניברסיטת בן גוריון, עם התמחות בביולוגיה וביוטכנולוגיה ימית.

זה חשוב מפני שבוגרי התואר הראשון יכולים להמשיך לכל מקום בעולם ובכל תחומי הביולוגיה. מעל 60% מהבוגרים שלנו המשיכו ללימודים מתקדמים בתחומים רבים ומגוונים, כולל לימודי רפואה ווטרינריה. התוכנית מאושרת על ידי הפקולטות לרפואה, לאחר שהתאמנו אותה לדרישותיהן.

באוניברסיטת בן-גוריון באילת ניתן ללמוד ביולוגיה וביוטכנולוגיה ימית לתואר ראשון (B.Sc.), לתואר שני (M.Sc.) ולדוקטורט (Ph.D.). רבים מהבוגרים שלנו התאהבו בים והמשיכו לתארים מתקדמים אצלנו ובמקומות נוספים. אחרים – הקימו סטארט אפים המבוססים על הידע שרכשו. אחד הבוגרים, הקים חווה משגשגת לגידול דגי נוי ליצוא. אחר הוא הביולוג הראשי של חברה ימית.

הלימודים מתקיימים בשנתיים הראשונות במחלקה למדעי החיים באוניברסיטת בן-גוריון בבאר-שבע. לימודי השנה השלישית, וכן קורסי קיץ, מתקיימים באילת. התוכנית נלמדת בשיתוף פעולה עם המכון הלאומי לחקלאות ימית באילת והמכון הבין אוניברסיטאי למדעי הים, ומלמדים בה החוקרים המובלים בתחום, אשר מלמדים לעיתים במעבדות המחקר ממש. במהלך הלימודים מושם דגש על פרויקט מחקר. הסטודנטים העורכים מחקר עושים זאת במעבדות הקמפוס, במעבדות המכונים, בריף הדולפינים, בתחנות המו"פ ביוטבתה ובחצבה, או בים ממש, בהתאם לנושא בו בחרו.