בעוד לכולנו יש קוטג' 5% במקרר וגם שניצלים במקפיא לרוב, ליוצאי מאסטר שף יש מקררים ומקפיאים שיעפילו לגמר. אין אפס - בזמן שאנחנו מברכים על הספגטי שלא נשרף, הם מציגים ספגטי וריזוטו תוצרת ביתית. לא פייר אתם אומרים? חכו שתשמעו על הריבות וזיתים תוצרת יד וכמובן גם על אוסף הרטבים שאת שמם לא לגמרי הצלחנו לבטא. קבלו הצצה למקררים שלהם:
תום פרנץ: "סירופ גולדזפט זה מאסט במקרר"
"תמיד יש במקרר יוגורט טבעי שאנחנו אוכלים עם מוזלי כל בוקר קבוע. חוץ מזה יש במקרר ירקות ופירות טריים, דלעת, קישואים, מלפפונים, חסה, יין פתוח לבישול, שום, מקלות וניל, גבינות צהובות, פרמז'ן, חומץ בלסמי מצומצם וסלט קרויטר (תערובת עשבי תיבול מיובשים גרמניים).
"מאסט במקרר זה סירופ שנקרא גולדזפט שעשוי מסלק לבן ומשמש להמתקת תבשילים. כל שבוע אני מכין 4 קילו בצל מטוגן וזה מהווה בסיס לכל מיני תבשילים במשך השבוע. כמעט כל בישול טוב אצלי מתחיל בבצל מטוגן וזה חוסך לי זמן.
"יש ריבות שאני מכין בגרמניה כשאני שם מכל מיני פירות שאין פה – הולונדר וברומבר. תמיד יש לפחות 3-4 צנצנות של ריבות. יש לפחות 3-4 סוגים של חרדל: חרדל מתוק מגרמניה, גרגירים, חריף ורגיל. יש בסיס של רוטב עגבניות שאני מכין ובמשך השבוע אני עושה מזה פסטה, שקשוקה, רוטב רוזה ועוד. יש קונפי שום שאני מכין ושומר בצנצנת כמו גם פסטו כוסברה ורגיל.
"מבחינת תבשילים בדרך כלל אני לא אוהב לבשל בכמויות לכל השבוע כי גם אני וגם אשתי רוצים משהו אחר כל יום ואז מקסימום לאכול מזה למחרת בצהריים. אם יש שאריות זה בדרך כלל מיום ראשון-שני: צ'ולנט משבת, פשטידות וקיגל שאני אוהב לעשות. שוקולד, חמאה ודגי פורל נאכלים מייד. בגרמניה איך שאוכלים זה דרך מקררים קטנים במטבח ובמרתף יש מזווה וגם פה זה ככה אצלנו. אנחנו לא מחזיקים במקרר דברים מוכנים, אני מכין לאותו יום את מה שאני רוצה. אוכלים במהלך השבוע פשטידות, טופו ודגים ופחות בשר. לילד אנחנו מכינים דייסה מדגנים וגבינה לבנה ודניאלה שהוא לא מוותר על זה כל יום. אנחנו מחלקים מדפים אחד לבשר והשני לחלבי-פרווה".
דליה אלחדף: "תמיד יש לי במקרר רוטב ווסטרשייר"
"המקרר שלי תמיד מלא ירקות ופירות. בפריזר יש דגים ובשר. יש לי קצת סנפרוסט: אני קונה אפונה, תירס, שעועית מבושלת כמו חומוסים כשאני רוצה לעשות מהר משהו. תמיד יש לי במקרר רוטב ווסטרשייר- רוטב אנגלי חמצמץ שמשדרג את האוכל, סויה, סאקי, רכז לימונים, מייפל, רוטב הויסינג וחרדלים. בנוסף, יש לי כל מיני תבלינים וממרחים לטיניים. בדרך כלל לא נשארים לי סירים של אוכל אבל במקרה היום נשאר לי פסטה. אני בדרך כלל מבשלת כל יום טרי ולא נשאר המון. הגבינות והחלב נגמרים הכי מהר כמו גם המיונז, חרדל וקטשופ".
פאולין שובל: "צירים של עוף ודגים במקפיא"
"תמיד יש לי חמאה, ביצים ושמנת. זה הבסיס של המטבח וכמובן ירקות ופירות. יש גבינות, מוצרי חלב ויש ילדים בבית שצורכים את זה, יש בקבוק יין וזה פחות או יותר הסגנון. אני לא משתמשת במוצרים תעשייתים בכלל אז לא תמצאו אצלי שניצלים קפואים כי זה עקרוני אצלי. במקפיא אני מחזיקה צירים של עוף ודגים שאני משתמשת לבישול.
"יש קינוח דלעת שהכנתי ובדיוק פרסמתי לפני כמה ימים מתכון לשאריות, כי תמיד יש מאכלים שאפשר להכין ממה שנשאר. יש לי דלי ענק של זיתים שחורים שהכנתי בעצמי שזה קטיף עצמי מכוכב יאיר. יש לי גם עצי מנגו אז גם יש קופסאות ריבות מנגו. הכנתי אתמול פסטה טרייה עבור לזניה. אין לי מקרר מאד עמוס כי אני עושה קניות כמעט כל יומיים כי אני לא מאלה שקונים פעם בשבוע חצי סופר. אני מעדיפה מוצרים טריים ותמיד לא מתכננת קדימה אז זה תלוי מה יבוא לי".
עמנואל רוזנצוייג: "רטבים אסייאתים, חמוציות וסלמון קפוא"
"במקפיא תמיד יש צירים מוקפאים של בקר, עוף ודגים. יש מחמצות (תבניות חיידקים) של גבינות במקפיא ויש לה פינה בפריזר. במקרר יש הרבה מאד רטבים אסייתים, תמיד יש קופסא של שומן אווז, חבילה גדולה של חמוציות תמיד כי אני משתמש בזה הרבה, יוגורטים יש תמיד והרבה, וגם ממרח עוגיות לוטוס.
"כמעט תמיד יש מרק, עכשיו יש מרק ברוקולי, תפוחי אדמה וקוקוס. אין תבשיל שמחכה יותר מיום – הבעיה מבחינת אשתי היא שאני מכין משהו שמתאים לארוחה ואין כמעט ספיירים. כשאני מכין ריזוטו זה נגמר מייד ובקושי מגיע למקרר. האחרון שהכנתי היה כמות ענקית של ריזוטו ארטישוק ולימון. למזלי אני מגיע יחסית הרבה לאמסטרדם ומביא משם סלמון שאני לא מוצא בשום מקום בעולם ותמיד יש לנו סלמון קפוא משם. יש ריבות מיוחדות, כרגע יש ריבת תותי עץ מהעונה הקודמת. יש לנו דובדבני מרנה שמשדרגים כמעט כל קינוח. יש במקרר שמנים של אגוזים- לוז, מלך, שקדים עבור סלטים בעיקר אבל לא רק. יש לנו המון פרמז'ן במקרר".
סמדי בומבה: "מקרר אחד לסירים ואחד לכל המצרכים"
"תמיד יש קופסא של סלט מבושל שנשאר מיום שבת לכל השבוע, שלקראת יום רביעי עושים ממנו שקשוקה. יש ירקות, פירות, כוסברה ופטרוזליה חובה שיהיה. יש קופסא שיש בה את כל החלבי וזה תמיד בקופסא בנפרד. יש לי שני מקררים – אחד שהוא מתמלא לקראת יום שישי כשיש את ארוחת יום שישי והסירים נכנסים לשם כי המקרר קטן. במקפיא תמיד יש שום מקולף קפוא, פולים עכשיו בעונה, ראשי ארטישוק וחובה חובה חזה עוף כי הבת שלי הגדולה מתה על זה וכמובן גם חומוס שאני משרה ועדשים שמוכנים בשקיות.
"במקפיא יש קופסאות אריסה ביתית. יש מקפיא של הבשרים ומדף אחד של דברים על האש בשביל החייל שלי שבא הביתה וחולה על האש. יש שם בשר טחון, קציצות מטוגנות בקופסאות. הסלט סלק, עלי מנגולד וסלט מטבוחה עוד לפני שהיא נכנסת למקרר נגמרת. בגלל זה אני עושה כמויות גדולות וכמובן קציצות טוניסאיות מטוגנות שעד שנכנסות למקפיא נאכלות בלי סוף".
בואו לגלות איזה ישראלים אתם: ענו על השאלון ואולי תזכו בקניות לשנה מתנה!