אז מה תרצו לשתות, אדום, לבן או רוזה? בוודאי שמתם לב שהשאלה שכולנו התרגלנו לשמוע מכל מלצר במסעדה, השתדרגה בשנים האחרונות. יין הרוזה בעל הגוון הורדרד הייחודי, הפך לאחד המשקאות הפופולריים ביותר בישראל ובעולם, לא רק בקרב מומחי יין אלא גם בקרב צעירות וצעירים שמעדיפים אותו על פני יינות מבעבעים כמו קאווה ולמברוסקו. הרוזה (האיטלקים אגב מכנים אותו רוזאטו) הוא לא רק תענוג לחך, אלא גם תאווה לעיניים. בהתאם הוא הפך לאחד המשקאות האלכוהוליים הכי לוהטים בתרבות של הרשתות החברתיות. זה כולל לא מעט כוכב פופ שנהנים להצטלם עם בקבוק מרשים של רוזה, ממש כאילו היה מדובר בשמפניה בשווי מאות דולרים. בדיוק בגלל זה ובתזמון מושלם עם חג השבועות, החליטו ב״יקב הרי גליל״ לצרף את יין הרוזה אל סדרת היראון האהובה שלהם, מהלך אותו יציינו בסדרת אירועי לייב בהנחיית אושיות קולינריות וכוכבי טלוויזיה כמו מיכל אנסקי, אפרת אנזל, ינאי פרישר גוטמן ואורי לייזרוביץ׳ (״ארץ נהדרת״), כולם יעסקו בחיבור בין הרוזה לבין תרבות ״החיים הטובים״.
כאמור השקת הבייבי החדש למשפחת היראון, תצוין בדרך שהכי מתחברת לתקופה בה אנחנו חיים - סדרת אירועי לייב אשר יועברו ישירות בעמוד האינסטגרם של היקב ויחברו בין אושיות מוכרות ואהובות שיביאו את הזווית שלהם לחגיגה. אירוע הלייב הראשון (ב-21.5 בשעה 21:00) יפגיש בין מיכל אנסקי, אשת הקולינריה, מנחת ״מאסטר שף״ ובעלת שווקי איכרים ברחבי הארץ לבין מעצב הפנים והמנחה - ינאי פרישר גוטמן
השניים ידברו על החיבור בין יין הרוזה ובין הטרנד הקולינרי של ״פארם טו טייבל״ הפופולרי. אתם מוזמנים להכין עטים (או טאבלטים) כי חוץ משיחה מרתקת, הם יכינו יחד גם מנה לכבוד חג השבועות. אנסקי בעלת ידע אקדמי רב בעולם הקולינרי, תתן את הזווית שלה על ותסביר מה הכוונה ב״פארם טו טייבל״ וכמובן תיתן לכם מתכון מקורי למנה שנראית וואו ובמינימום מאמץ.
אירוע הלייב השני שיתקיים ב-24/5, יפגיש בין השחקן אורי לייזרוביץ (״ארץ נהדרת״) ובין המנחה והאושיה הקולינרית - אפרת אנזל, לשיח על ארוחה מקיימת, אחד הערכים המובילים של יקב הרי גליל. בהרי גליל דוגלים בחזון הבר קיימא ובהתאם שואפים להטמיע את תרבות הקיימות ביקב ובכרמים למען הדורות הבאים, תוך שימור הסביבה הטבעית והייחודית של הגליל. כחלק מהמגישה הזו, מובילים שם פרויקטים רבים, ביניהם: הפחתת חומרי הדברה ומעבר לחלופות חדשניות שאינן פוגעות בסביבה, דישון הכרמים בקומפוסט שנוצר משאריות הקפה של "נספרסו" ועוד. אנזל תביא לצופים ארוחת שבועות על בסיס קיימות, תסביר קצת על הרעיון מאחורי נושא הקיימות ותיתן דגש בחשיבות התמיכה ביינות תוצרת הארץ (כן, במיוחד בימים כאלה) ואם כבר אורי נמצא באזור אתם יכולים להיות בטוחים שהולך להיות מצחיק.
הפרק השלישי והאחרון בסדרת אירועי הלייב יהיה בהפתעה, הפרק יהיה על הרוזה בהקשר של אחד המטבחים הרומנטיים והמגרים ביותר - המטבח האיטלקי, ואתם מוזמנים לשיח פתוח על אהבה, רומנטיקה, אוכל (וכל מה שביניהם). חשוב לזכור שלמרות שהפריחה הגדולה שלו הגיעה רק בשנים האחרונות, הרוזה הוא אחד היינות הוותיקים ביותר בעולם ואת צבעו הורדרד הוא מקבל כתוצאה מקליפות הענבים אשר באמצעות שיטות ייצור שונות מעניק להם גוון שנע בין סומק בהיר עד לכמעט סגול. אחרי שעשינו סקירה קצרה והסכמנו שכולנו אוהבים אותו, הגיע הזמן להתלהב מכך שיין הרוזה מצטרף אל אחת מסדרות היין הפופולריות בישראל - סדרות יראון של ״יקב הרי גליל״. "בשנים האחרונות אנו רואים עלייה מתמדת בביקוש ליינות לבנים בכלל ורוזה בפרט״, מספרת דנה שרון מנהלת השיווק של ״יקב הרי גליל״, ״אנו צופים כי העלייה בצריכת יינות רוזה רק תלך ותגבר והיראון החדש הוא בהחלט הרוזה האולטימטיבי מבחינת האיכויות והטעמים שהוא מביא עימו״.
יראון רוזה שהושק ממש לאחרונה הוא יין יבש המורכב מענבים מזני גרנאש (67%), סירה (30%) וויונייה (3%). הטעם שלו רענן עם ניחוחות של פרחי בר ופריחת הדרים ויש לו חמיצות מודגשת וגוון ורדרד (בכל זאת, רוזה). זני הענבים המרכיבים אותו הם זנים המוכרים באזור הרון הידוע ביינות הרוזה המיוצרים בו. מדובר בענבים שנבחרו בקפידה על פי איכות, אופי וטעם והם נבצרו ונסחטו באשכולות שלמים. מיכה ועדיה היינן הראשי של ״יקב הרי גליל״, מי שמכיר את היראון רוזה טוב מכולם, מספר שיש סיבה נוספת להתרגשות: ״בציר 2019 מסתמן כאיכותי במיוחד לאור החורף הגשום שתרם רבות לגפנים ואני צופה לו הצלחה רבה".
כדי שתגיעו מוכנים לאירועי הלייב עם בקבוק יראון רוזה משלכם, תשמחו לדעת שבימים הקרובים תוכלו כבר למצוא אותו בחנויות היין המתמחות במארז חגיגי ובמחיר מיוחד של 102 שקל.