דור בביוף, כתבה פרסומית
15.12.20

כך תפוצ'יפס נולד

מהשדה לשקית האייקונית

צילום: ליאור נורדמן
צילום: ליאור נורדמן

תפוצ'יפס הוא אחד החטיפים המלוחים האהובים ביותר בישראל כבר שנים רבות – מה שהוביל אותנו לתהות: מה סוד ההצלחה שלו? ובכן, הכול טמון בתהליך גידול מדויק להפליא ובכמה מרכיבים פשוטים. הנה כל הפרטים:

צילום: שטראוס

כדי לקבל תפוח אדמה, מה שצריך לשתול באדמה הוא לא זרעים - אלא תפוח אדמה שלם, שממנו מתפתחים תפוחי אדמה נוספים.

צילום: ליאור נורדמן

מדובר בזנים של תפוחי אדמה ללא חומרים משמרים, עם אחוז מוצקים גבוה יותר מאלו שתמצאו בסופר - כלומר, הזנים מכילים רמת עמילן גבוהה השומרת על המרקם הקראנצ'י.

צילום: ליאור נורדמן

בארץ יש שתי עונות לזריעת תפוחי אדמה: הסתיו והאביב. תפוח האדמה מוכן לאסיף 4 חודשים אחרי הזריעה.

צילום: דניאל לילה

אחרי האסיף, תפוחי האדמה ממוינים ונשלחים למפעל החטיפים המלוחים של שטראוס בשדרות. שם הם נשטפים, מקולפים, נחתכים לצורה מעוגלת ומטוגנים. לאחר מכן, הם נארזים בשקיות בסביבה מבוקרת לשמירת הטריות.   

צילום: ליאור נורדמן

וכך מייצרים את *התפוצ'יפס שאתם מכירים, חטיף שעשוי משלושה מרכיבים בלבד – תפוחי אדמה, שמן ומלח. 

*תפוצ'יפס בטעם טבעי.