בעשור הקרוב צבא היבשה הסדיר של פולין הולך להכפיל את עצמו. עד לשנת 2035 סד"כ החיילים בצבא פולין יעמוד על 300 אלף.כלי תקשורת בפולין טוענים כי שכירי חרב של "וגנר" שעברו לבלארוס אחרי המרד שלא צלח, מסתננים לפולין כפליטים במטרה לפגוע בבסיסים של נאט"ו, עם קבלת פקודה. פוליטיקאים פולנים טוענים גם הם שיש מידע על מהלך כזה וגם ראש ממשלת פולין, מתאוש מורבייצקי, התייחס לאפשרות שקבוצת חיילים מ"וגנר" עשויה להיות בדרכה לעבר הגבול הפולני.
מורבייצקי אף הצהיר כי בידיו מידע על למעלה ממאה שכירי חרב של "וגנר" התקדמו לעבר מעבר הגבול סובלקי, בגבול ליטא ופולין. שגריר ארה"ב לאו"ם הזהירה ביום שני השבוע, שכל מתקפה של "וגנר" על נאט"ו "תטופל כמתקפה של רוסיה".
על פי הדיווחים שהופצו גם ברשתות חברתיות, עשרות שכירי חרב של חברת "וגנר" עושים את דרכם כפליטים ויתכן שחלק כבר נכנסו לפולין. הדיווחים האלה נשענים בין השאר על ריאיון של פאבל לטושקה, פוליטיקאי מהאופוזיציה הבלארוסית, שחי בוורשה. לטענתו: "התוכניות של נשיא בלארוס לוקשנקו ופוטין, עשויות לכוון לשם את שכירי החרב של וגנר כשהם לבושים כמו מהגרים כדי לעורר סכסוך מקומי על גבול מדינת נאט"ו".
ראש ממשלת פולין אמר במסיבת עיתונאים שקיים בזמן ביקור במפעל ביטחוני בגליביצה ש"הם (וגנר) ינסו כנראה להיכנס גם לפולין כשהם מתחזים למהגרים בלתי חוקיים". הוא הוסיף ש"ככל הנראה" שכירי חרב אחרים יתחפשו לשומרי גבול בלארוסים ו"יסייעו למהגרים בלתי חוקיים להיכנס לשטח פולין כדי לערער את היציבות בפולין".
הדברים מעוררים חשש כבד בפולין ובנאט"ו. יש לציין שנכון להיום לא הוצגה שום עדות חד משמעית למהלך כזה, אם כי לא ניתן גם לשלול את זה.
בינתיים, לינדה תומאס-גרינפילד, שגרירת ארה"ב לאו"ם, אמרה במסיבת עיתונאים שקיימה השבוע בניו יורק: "אנחנו בהחלט מודאגים שהקבוצה הזו, בהוראת ממשלת רוסיה, מכיוון שהם לא פועלים באופן עצמאי, תהיה איום על כולנו". היא הדגישה שהמסר צריך להיות ברור, ש"כל התקפה של קבוצת וגנר צריכה להיחשב כהתקפה של ממשלת רוסיה".
האיום הרוסי והצבא שמכינה פולין
הרבה לפני המלחמה באוקראינה, רוסיה נחשבה בעיני הפולנים לאיום הגדול גם עליה. זה מה שהביא אותה להחזיק את אחד מהצבאות הגדולים באירופה. הפלישה הרוסית לאוקראינה האיצה עוד יותר את השדרוג וההתעצמות הצבאית של פולין. הצבא שלה נחשב היום לאחד החזקים ביבשת ולהערכת מומחים עומד לעקוף צבאות של מדינות מערב אירופה.
כיום יש לפולין כ-150 אלף חיילים, 30 אלף מהם משתייכים לכוח הגנה טריטוריאלי חדש שהוקם בשנת 2017. מדובר למעשה בחיילי מילואים שעוברים 16 ימי אימונים בשנה, לא כולל קורסי ריענון. כאשר הוקמו הם נתפסו כסוג של בדיחה. אולם הצלחת אוקראינה בשימוש במיליציות ניידות דומות, המצוידות בטילי נ"ט ונ"מ, שינתה זאת. בעשור הקרוב צבא היבשה הסדיר של פולין הולך להכפיל את עצמו. עד לשנת 2035 הסד"כ יעמוד על 300 אלף.