על רקע הדיווחים הרבים סביב הכטב"מים (כלי טיס בלתי מאוישים) של איראן, הצי האיראני חשף את "חטיבת נושאות הרחפנים" הראשונה שלו. מדובר ביחידה שתפקידה להפעיל כלי שיט ייעודיים לשיגור כטב"מים ורחפנים. טקס חשיפת החטיבה הימית החדשה, ששודר בערוצים הממלכתיים באיראן, התקיים באוקיינוס ההודי והשתתפו בו בכירי הצי האיראני והרמטכ"ל, גנרל עבדולרהים מוסאווי.
הספינות מגבירות את האיום על ישראל, משום שבניגוד לשיגור של כלים בודדים, הן מאפשרות לאיראנים לפרוס להקות גדולות של כטב"מים, דבר שבמערכת הביטחון מתייחסים אליו גם היום. פריסה של מטוסים ללא טייס על ספינות הצי האיראני, תאפשר להם לפעול בטווחים רחוקים הרבה יותר, בעלות יחסית נמוכה, להתמודד עם חילות ים גדולים ולאיים עליהם.
נראה שהאיראנים לא חשפו את כלל הספינות והיכולות של החטיבה הימית לשיגור כטב"מים, אולם בתרגיל במסגרת טקס החשיפה, ניתן היה לראות שיגור של מספר כטב"מים לאיסוף מודיעין, לתקיפה ו"מתאבדים" (חימוש משוטט), מספינת עזר בשם דלוואר וספינת הנחיתה לאבן. הם טענו שישנה ספינה ששמה לא פורסם, היכולה לשאת לפחות 50 כטב"מים.
The Iranian Army's naval force today launched what it calls a "drone carrier division".
Images released today show drones launched from the Soviet-era Kilo-class submarine Tareq, auxiliary ship Delvar (471), and landing ship Lavan (514). pic.twitter.com/j9kxegFq07
החלק המעניין היה כשהציגו שיגור של מטוס ללא טייס מצוללת רוסית מסוג קילו, המכונה "טארק". בתיעוד ניתן לראות כטב"מ אחד משוגר מחלקה הקדמי של הצוללת, בזמן שאחד נוסף ריחף ממש קרוב אליה.
נראה שמדובר בכלי טיס מסוג "Homa" עליו אין הרבה מידע. לא ברור כמה כלי טיס יש על הצוללות, אולם אלה מגדילים מאוד את יכולת הסיור והאיסוף שלה ויתכן שגם את יכולות התקיפה, זאת למרות ששיגור כטב"מ מאלץ את הצוללות לעלות מעל פני הים ובכך, להגדיל את רמת החשיפה שלהן.
האיראנים משקיעים לא מעט משאבים בתחום הימי, כאשר מלבד החטיבה החדשה נחשף בעבר כי הם הפכו ספינות סוחר לנושאות טילים ומטוסים ללא טייס. חלק מהן פעולות במסווה של ספינות אזרחיות שאמצעי הלחימה מוסתרים עליהן, מה שמקשה על הגילוי.
תחום המטוסים ללא טייס האיראני עלה לא מעט לכותרות בשנה האחרונה. בין השאר על רקע החיכוך עם ישראל, שחלקו חשאי וחלקו גלוי. במסגרת אותה מלחמה שקטה, האיראנים שיגרו כטב"מים שונים לכיוון ישראל, חלק דרך חיזבאללה ואפילו עזה. לפחות על פי הפרסומים שלהם ממשיכה איראן להאיץ את פיתוח כלי הטיס הלא מאוישים ולהתעצם, בין היתר על ידי יכולות פריסה ושיגור מגוונות, כולל מהים.