בשעה 15:58 היום (רביעי) הושלמו לראשונה משבעה באוקטובר 24 שעות בהן לא שוגרו רקטות מרצועת עזה לעבר שטח ישראל, לפחות לא כאלו שהפעילו התרעת צבע אדום (חלק מהשיגורים כושלים ונופלים ברצועה). נתון זה לא כולל כמובן את הימים בהם הייתה הפסקת אש לשחרור חטופים.
לכך יש כמה סיבות עיקריות: כמות הרקטות שארגוני הטרור ברצועה כבר שיגרו מתחילת המערכה, השמדה של חלק מהמערך הרקטי בתקיפות חיל האוויר עוד לפני שהחל התמרון הקרקעי ובעיקר, השתלטות על מרחבי שיגור, השמדת משגרים ורקטות על ידי כוחות צה"ל הפועלים בעומק הרצועה, מצפון ודרום.
וקצת יותר בהרחבה – לחמאס, הג'יהאד האיסלאמי הפלסטיני (גא"פ) וארגוני הטרור הקטנים יותר ברצועת עזה לא נגמרו הרקטות, ככל הנראה. הם מנהלים מה שמכונה "כלכלת חימושים" ושומרים את מה שעוד נשאר ברשותם כדי להיות מסוגלים לבצע ירי עד היום האחרון של המלחמה, כשזה יבוא.
על פי הערכות עמד מספר הרקטות ברצועת עזה בתחילת המלחמה על סביבות ה-20 אלף רקטות בהערכה גסה, שיש לציין כי מה שהתגלה בעיקר בדרום הרצועה, לימד שגם את ההערכות הללו יש לקחת בערבון מוגבל, והארגונים ברצועה החזיקו ככל הנראה ביכולות אף נרחבות יותר מאלו שהכירו במערכת הביטחון.
אז הרקטות לא נגמרו, ככל הנראה ישנן גם עדיין רקטות ארוכות טווח שיכולות להגיע למרכז ולאזורים שונים בארץ, שהכמות שלהן בידי חמאס ויתר הארגונים הייתה מראש פחותה יותר מאשר כמות הרקטות לטווחים הקצרים יותר.
יחד עם הרצון להשאיר משהו להמשך, אי אפשר להתעלם מהעובדה שבמשך שבועות ארוכים פועלים כוחות צה"ל בעומק רצועת עזה. לכניסתם קדמו תקיפות אוויריות שהרצועה לא ידעה כמותן בהן הושמד חלק מהמערך הרקטי: מצבורי רקטות, עמדות שיגור, משגרים, מערכי ייצור ומחבלים בכירים שפיקדו על המערך והתפעול שלו בשטח.
נראה שהשילוב בין נוכחות כוחות צה"ל, הלחץ הצבאי שהם מפעילים, חיסול של מחבלים רבים כולל מפקדי שטח, כניעה של מחבלים רבים שנלקחו בשבי שחלקם פעילים במערך זה, הצורך של המחבלים להתגונן ולהילחם, לעסוק בעיקר בהסתתרות במנהרות ויציאה מהן ללחימת "גרילה" שכוללת בעיקר ירי RPG ויידוי מטענים לעבר הכוחות הפועלים ברצועה – כל אלו תורמים כך נראה תרומה משמעותית להפחתת כמות ירי הרקטות מרצועת עזה לעבר שטח ישראל.
מה הלאה? ניסיון העבר מלמד שמוקדם לקבוע כי המערך כולו הושמד או שהיכולת נשללה לגמרי מארגוני הטרור ברצועה. איום הרקטות, שבזכות כיפת ברזל בעיקר משבש את שגרת החיים של תושבי ישראל ופחות גובה קורבנות, עדיין לא הוסר לחלוטין, אך ייתכן והירידה המשמעותית בהיקף הירי מלמדת על פגיעה משמעותית במערך זה.