תיעוד דוקומנטרי מהכשרת מפקדי כיתות חי"ר בצה"ל, הפרק השני. אחרי שניתחו את ההבדלים בין חייל למפקד מגיע הרגע שבו הלוחמים מתמודדים לראשונה עם האחריות לפקד על כיתה בתרגיל תחת אש.

"כשאתה שואל חניך בקורס מ"כים מה אתה מרגיש שמלמד אותך ואתה מתקדם ממנו, אז ההתנסויות שבהן הוא הוביל ותרגל כמפקד כיתה היו המשמעותיות ביותר", מסביר מפקד בית הספר לחי"ר, אל"ם עמית ימין את חשיבות השלב הזה בהכשרה.

>>למקרה שפספסתם: צפו בפרק הבכורה של "מסע פיקוד"

התיעוד עוקב אחרי שני לוחמים בהכשרה לפיקוד, לוי רייבר מחטיבת גבעתי ואופק לוי מחטיבת הנח"ל. בעוד לוחם גבעתי מתמודד עם פיקוד על הכוח ברכב קרבי משוריין, אופק מהנח"ל צובר את הניסיון דרך הרגליים וזה לא פשוט עבורו.

"הכי חשוב לא להיכנס לשוק ולהמשיך לתת פקודות כי תרגיל ראשון תמיד 'מתחרבש' ובתכלס, זה מה שקרה לי", הוא מספר למצלמה ברגע של כנות.

לוחם צה
ההתנסות המשמעותית בקורס מ"כים. מפקד מתרגל|צילום: דובר צה"ל

מפקד המחלקה של אופק לא נרתע ואומר דברים שאפשר ללמוד מהם משהו על תפיסת הפיקוד בצה"ל. "יש מקומות שאם אתה עושה טעות זה ייצרב בך ולא תעשה את זה שוב", מסביר סג"ם תום רייס. "הרבה פעמים אני מעדיף שחיילים יעשו טעויות מאשר בטעות יצליחו, כי אז זה ייצרב בהם".

בהתייחסות פרטנית לחניך שלו הוא מוסיף, "אופק עבר תהליך מטורף מהתרגיל הראשון שלו, מפיק לקחים ורוצה ללמוד. רואים אצלו שיפור, יש בו פלפל ומוטיבציה, הוא בהחלט דמות".

במקביל סגן דוד דנינו, מפקד המחלקה של לוי מגבעתי מדבר על ההתמודדות של החניך שלו שעלה מברזיל עם פער השפה ומסביר מה ההבדל בין משוב קר למשוב חם. צפו בפרק המלא.