התקיפה הישראלית הלילה (בין שישי לשבת) באיראן משכה את כל תשומת הלב העולמית, וסוקרה בהרחבה גדולה בכל כלי התקשורת. האתרים הגדולים בעולם דיווחו על התקיפה חסרת התקדים בכותרות הראשיות, והדגישו את החשש מפני אפשרות של הסלמה גדולה יותר והידרדרות למלחמה נרחבת בין ישראל ואיראן.

בניו יורק טיימס, כמו באתרים רבים אחרים, ציטטו את הודעות דובר צה"ל על התקיפה באיראן. בעיתון צוטטו כמה עיתונאים איראניים החיים בבירה טהראן, שדיווחו כי שמעו פיצוצים עזים, וכי היה ברור שלפחות חלק מהם אינו נגרם כתוצאה מהפעלת מערכות ההגנה האווירית, אם כי מפגיעות ישירות בקרקע.

בדיווחים השונים הודגש כי בגל התקיפה הראשון מטוסי חיל האוויר "פינו את הדרך" ופגעו בעיקר במטרות הקשורות למערך ההגנה האווירית של איראן. בגל השני תקפו מטוסי הקרב אתרים לייצור טילים ארוכי-טווח של איראן, ובסך הכול הותקפו כ-20 אתרים לאורך הלילה. עוד הודגש כי בישראל נמנעו מלתקוף יעדים הקשורים לתחום האנרגיה והגרעין של איראן, כפי שביקשו לראות בבית הלבן.

פיצוץ
ישראל נמנעה מיעדי הגרעין והנפט, התקיפה באיראן

"התקיפה של ישראל ביום שבת הייתה הפעם הראשונה שבה חיל אוויר זר תקף באיראן מאז המלחמה עם עיראק בשנות ה-80", כתבה כתבת הניו יורק טיימס. "במהלך המלחמה שארכה שמונה שנים, הלחימה התמקדה בעיקר לאורך הגבול בין איראן לעיראק, והאזור של הבירה טהראן כמעט ולא הותקף".

בוול סטריט ג'ורנל, הכותרת הראשית הייתה ועודנה: "ישראל הכתה בחזרה באיראן - והרחיבה את המלחמה במזרח התיכון". עוד נכתב בעיתון האמריקני כי התקיפה מהווה "נקמה על מטח 180 הטילים בתחילת החודש". לצד זאת, דווח כי התקיפה בטהראן בוצעה לצד תקיפות נוספות בלבנון וסוריה.

בפוקס ניוז, נכתב כי "ישראל החלה במתקפת תגמול נגד איראן - בעקבות מטח הטילים נגד אזרחי ישראל". כמו כן, דווח כי הנשיא ביידן תודרך בנוגע לתקיפה ו"עוקב מקרוב אחר התפתחויות". בנוסף, בפוקס ניוז ציטטו את חדשות 12 והזכירו את הדיווח על כך ש-140 מטוסי קרב השתתפו בתקיפת המטרות הצבאיות באיראן.

כותרות בעולם לאחר התקיפה באיראן
הכותרת בפוקס ניוז

ב-CNN, נכתב כי "ישראל פתחה בתקיפות ישירות נגד איראן - כתגמול על מטח הטילים הבליסטיים מוקדם יותר החודש". עוד נכתב כי המתקפה, שהסתיימה - "מעלה חשש שהעימות הממושך בין שני הצבאות החזקים עלול להסלים למלחמה אזורית רחבה יותר". לצד זאת, ציטטו ב-CNN גורם אמריקני בכיר שאמר שהתקיפה "הוכנה בקפידה רבה". 

הכותרת הראשית בדיילי מייל הייתה: "ישראל מפציצה את איראן". לצד הדיווחים על יעדי התקיפה, בעיתון הבריטי הדהדו את דבריו של דובר צה"ל תת-אלוף דניאל הגרי והאזהרה ששלח לאיראן - לפיה ישראל תתקוף שוב אם איראן תבחר להגיב לתקיפה הלילה.

כותרות בעולם לאחר התקיפה באיראן
הכותרת בדיילי מייל הבריטי

   

באתרים הגדולים בעולם מצטטים בעיקר את התקשורת באיראן, שמצידה פועלת באופן אינטנסיבי למזער את הנזקים ולשדר מצג של פגיעה מינימלית. כך למשל מדווחים באיראן כי נגרם נזק "מוגבל" בלבד בתקיפות הישראליות, וכי הערכה ראשונית מצביעה על כך שהתקיפה הייתה "חלשה".

בכיר בממשל ביידן תיאר את ההכנות המשותפות למתקפה נגד איראן: "הנשיא עבד עם הישראלים בשבועות האחרונים על מתקפה פרופורציונלית ויעילה עם סיכון נמוך לפגיעה באזרחים, ונראה שזה מה שקרה. סבב המהלומות בין ישראל ואיראן צריך להסתיים, יש לנו ערוצי תקשורת רבים עם איראן - גם ישירים וגם לא ישירים. אם היא תחליט לתקוף שוב - יהיו לכך השלכות".

הרמטכ״ל, הרצי הלוי, מפקד כעת על התקיפה באיראן מבור (צילום: דובר צה
הרמטכ"ל ומפקד חיל האוויר בבור הפיקוד במהלך המבצע (ארכיון)|צילום: דובר צה"ל

רבים מכלי התקשורת והרשמיים והממלכתיים באיראן פרסמו דקות אחדות לאחר תחילת המתקפה תיעודים לכאורה של הבירה טהראן, ובהמשך גם של ערים נוספות, וטענו כי החיים והמצב באיראן חזרו לשגרה. כלי התקשורת באיראן דיווחו שמקורם של הפיצוצים שנשמעו במערכות ההגנה האווירית וטענו כי כל הטילים ששוגרו במתקפה יורטו.

בכלי התקשורת הרשמיים באיראן אף הגדילו לעשות ופרסמו על "זעם וביקורת" בתקשורת הישראלית וברשתות החברתיות בישראל בשל מה שתואר כנפח קטן של התקיפה באיראן. עם שוך התקיפה הישראלית – עוסקים רבים מהאתרים בעולם באפשרות של התגובה האפשרית מצידה של איראן, לצד איום דובר צה"ל ובכיר בממשל ביידן כי לכל תקיפה כזאת יהיו השלכות חמורות.