בסרטון שצולם ממצלמת גו פרו שהוצמדה לקסדה של קצין שריון, ניתן להתרשם מתרגיל ראשון מסוגו, שהתקיים לאחרונה באחד משטחי האימונים של צה"ל. מחלקת לוחמים מגדוד 931 של חטיבת הנח"ל וקורס קציני השריון, תרגלו שת"פ באש חיה. כבר מזמן הבינו בצה"ל את חשיבות הלוחמה המשולבת, אולם כמעט ולא תרגלו כזו בשטח בנוי ובאש חיה, בטח לא בשלבי ההכשרות. "אנחנו מבינים שהמציאות דוחפת אותנו לשם", מסביר סא"ל רפי וולפסון, מג"ד 196, גדוד הפיקוד של חיל השריון שאחראי על כלל ההכשרות של מפקדי החיל. בצה"ל מתכוונים להפוך את התרגיל הזה לחלק קבוע מתהליך ההכשרות, בשאיפה להרוויחם גם בקרב הגדודים המבצעיים.
הלחימה המשולבת בשטח בנוי, תורגלה לראשונה במסגרת אימון שנמשך שלושה ימים. התרחיש החל בהסתערות טנקים על ישוב בו היו כוחות גדולים של האויב, כשמאחוריהם התקדמו כוחות חי"ר עד לפאתי האזור הבנוי. כאמור, זו הפעם הראשונה שתרגיל כזה מתנהל באש חיה עם טנקים, ולא עם האמרים שהתחפשו לטנקים.
תוך כדי תנועה, הטנקים פתחו בירי כבד של פגזים ומקלעים ובכך סללו לכוחות הרגלים נתיב התקדמות "נקי". אחרי שהאויב נוטרל או נאלץ להוריד את הראש, לוחמי הנח"ל עשו את מה שנקרא "דרכי הסתער" - הם קפצו בין הטנקים והחלו לכבוש ולהשתלט על בתים. מטרים בודדים מהם, המשיכו השריונרים להמטיר אש כבדה על המטרות בהמשך נתיב ההתקדמות ועל איומים אחרים שסיכנו את כוחות החי"ר. המסר של התרגיל לסובבים אותנו, בעזה וגם לבנון, ברור.
בצה"ל הבינו כבר מזמן את חשיבות הקרב המשולב, ומסקנה זו התחזקה בעקבות מבצע צוק איתן. שיתוף פעולה מתואם בין כוחות החי"ר והשריון, יוביל לניצחון במערכה הבאה והדבר נכון במיוחד לשטח בנוי. "כבר הרבה זמן שאנחנו מתאמנים בשטח בנוי", מסביר סא"ל וולפסון, "אבל עד עכשיו זה היה במא"ט (מרכז אימונים טקטיים) עם האמר טנק. זה נכון להכשרות וגם לרוב המבצעיות. מה שעשינו הפעם, היה שטנקים וחי"ר התקדמו יחד באש חיה, כשהם מחפים מקרוב אחד על השני. עד היום לא היה דבר כזה בהכשרות של צה"ל".
כאמור, ההבנה הזו הגיעה בין השאר מהצלחתם של הצק"חים (צוותי קרב משולבים) במהלך מבצע צוק איתן. רוב אנשי החמאס שנהרגו במהלך הלחימה, נפגעו מאש טנקים שהוכוונה על ידי לוחמי החי"ר שפעלו לצדם. מעבר לכך, בצה"ל מבינים שבעתיד הנראה לעין, עיקר הלחימה תתנהל בשטח בנוי ובצוותים מעורבים. בהתאם לכך, הוחלט במפקדת זרוע היבשה להוסיף תרגילים מהסוג הזה.
סא"ל וולפסון מוסיף כי "אחרי שהטנקים תפסו את קו הבתים הראשון, הם הכניסו את חיילי החי"ר ללחימה. החי"ר כבשו את הבתים שהיו המטרה שלהם ונתנו לטנקים תצפית להמשך". לפני שהטנקים נכנסים לשטח הבנוי, לוחמי החי"ר סורקים להם את הרחוב, כשהם מנסים לאתר מטענים ומארבי נ"ט. בעבר נחשב השטח הבנוי לסיוט של אנשי השריון, אולם בשנים האחרונות צה"ל הצליח להוכיח שכבר מזמן לא נקודת תורפה. אגב, ההצלחה הזו של צה"ל, נלמדת כיום בכל העולם.
סא"ל וולפסון הוסיף וציין, כי לאחר הלחימה "הם תרגלו פינוי פצועים, כולל פינוי של לוחמי החי"ר לתוך הטנק". מדובר בנקודה חשובה במיוחד, מאחר ועל פי תחקירים פנימיים של צה"ל, חוסר ההבנה של כוחות החי"ר בכל מה שקשור לטנקים, הביא לכך שבעבר לא הצליחו לחלץ לוחמי שריון מתוך טנקים שספגו פגיעה, בעיקר במלחמת לבנון השנייה. בנוסף, עד לאחרונה לא הבינו את היתרון המשמעותי של טנק בחילוץ נפגעים.
"התרגיל היה מצוין", אמר סא"ל וולפסון. הוא הדגיש כי בכוונת הצבא "להכניס את התרגיל הזה לכל מחזורי ההכשרות, כאשר ימשיכו להתאמן במקביל גם במא"ט עם האמר טנק". חשיבות התרגיל הזה, לש"ב (לוחמה בשטח בנוי) משותף באש חיה, גדולה במיוחד לאור העובדה "שזה כמעט ולא קורה בגדודים המבצעיים" ומאחר והספירה לאחור בכל הקשור לזירה הלבנונית - כבר החלה.