צה"ל אישר הבוקר שחיל הים תקף מטרות של החות'ים בנמל חודידה בתימן. ככל הידוע, ולפחות על פי הפרסומים הרשמיים - זאת הפעם הראשונה שספינות החיל משתתפות בתקיפות של ישראל, בתימן אחרי תשע תקיפות של חיל האוויר.
תקיפת יעדי החות'ים בתימן, בטווח של כ-2,000 ק"מ, באמצעות ספינות טילים ולא מטוסי קרב, נובעת ממספר שיקולים כמו התאמת אמל"ח למשימה ולמטרות, זמינות הכוח וגם פוליטיקה פנים-צבאית.
על פי הדיווחים בתימן, הותקפו הרציפים בנמל חודידה, זאת אחרי שהלילה פרסם דובר צה"ל בערבית אל"ם אביחי אדרעי הודעת פינוי לשוהים בנמלי חודידה, ראס עיסא וא-סליף. בישראל אישרו לפרסם שהתקיפה בוצעה מספינות טילים.
כפי שפורסם בעבר, הצבא מחזיק ביכולות אלה ובטילים שמגיעים לטווח של מאות קילומטרים; בדצמבר 2019 פורסם שחיל הים הפיני הכניס לשירות מבצעי את הטיל גבריאל-5 לטווח של 200 ק"מ, שכולל מערכות ניווט GPS ו-INS ומסוגל לפגוע גם במטרות בחוף - טיל שנמצא גם בשירות חיל הים הישראלי לצד אמל"ח נוסף שמגיע לטווחים דומים וארוכים יותר.
"חיל הים הוא חיל מתמרן נוכח, נמצא זמן רב בזירה ובגלל המרחב הימי הגדול קשה, לאתר את הספינות שמשגרות מטווח בטוח", הסביר ראש אמ"ן לשעבר וראש מכון INSS אלוף (במיל') תמיר הימן, שכבר תקופה ארוכה טוען שיש להפעיל גם את חיל הים בתימן. "יש גם מסר בתקיפה, בכך שלא מדובר במטוסים שבאים והולכים, הספינות שם יושבות עליהם".

כאמור, ישנם כמה שיקולים שבגללם הוחלט להפעיל את חיל הים בתקיפה האחרונה ולא את מטוסי הקרב של חיל האוויר - כפי שהיה עד עכשיו. כפי שפורסם במהלך המלחמה, חיל הים הציב בנמל אילת ספינות טילים מסוג סער 5 וסער 6 החדשה, ספינות שמספקות טווח וזמינות לזירה כמו תימן, שרחוקה יחסית מישראל. מטוסי קרב מחייבים תדלוק אווירי מסובך וכניסה למרחבים אוויריים רגישים, בזמן שספינות טילים כמו סער 5 יכולות לשהות בים סוף ולבצע ירי מדויק ממרחק.
בנוסף, הסיכון בתקיפה מהים נמוך יותר במקרה של פגיעה בכלי התוקף או תקלה, ובגלל האמל"ח שיש על הספינות, לא צריך להיכנס לאזורים המאוימים. וכך, בזמן שלחיל הים יש יכולת חימוש מתקדמת וטילים מדויקים וארוכי טווח כמו הגבריאל 5, פופאי ודלילה - יש גם יכולות לשגר מספינות.

כפי שציין האלוף במיל' הימן, הספינות נמצאות בזירה ככוח מתמרן וניתן להפעיל אותן בכל רגע נתון עם זמן הכנה מאוד קצר. מצד אחד הן יכולות להתקרב לתימן, אך מנגד לא פשוט לגלות ספינה במרחב ימי. זה גם מאפשר לשמור על מאמץ חיל האוויר בלחימה בעזה, לבנון סוריה וזירות נוספות, כולל הכנות שיש על פי פרסומים זרים לתקיפה ישראלית באיראן.
לצד התאמת חימוש למשימה ולמטרה, נושאי זמינות וכל מה המוזכר למעלה, יש לציין שיש גם פוליטיקה פנים-צבאית; בחיל הים ביקשו כבר זמן רב להשתתף בתקיפות בתימן וציינו את היעילות והיתרונות שלהם בזירה. חלק מהבחירה בחיל האוויר הייתה גם בגלל ענייני "אגו" ויוקרה, נושא שחוזר על עצמו במשימות רבות. הפעם הצליח חיל הים להוכיח את היעילות והיתרונות שלו וגם לזכות בכותרות וביוקרה הפנים-צבאית והציבורית כפי שרצו.