נדב רחבי שרת בצה"ל כקצין חינוך ולאחר שחרורו מהצבא, זיהה בעיה מתמשכת ולא מטופלת עם מתגייסי מחזור הגיוס של חודש מרץ. הוא שם לב שבהכללה, רבים מהם "הולכים לאיבוד" בתקופה שעד הגיוס, שבמקרה שלהם היא ארוכה וממושכת ממי שמתגייסים במחזורים המוקדמים יותר, באוגוסט ובנובמבר.

"אף אחד לא מסתכל על מתגייסי מרץ ואף אחד לא נותן להם מענה", משתף נדב בשיחה עם mako ומרחיב על מה שלמד על הנושא: "נוצרת אצלם דעיכה במוטיבציה ובתחושת המסוגלות. ראיתי את זה גם כמפקד בצבא שקיבל אותם כחיילים".

אחרי הצבא הוא טייל את שביל ישראל, ופגישה שהייתה לו עם אחד המטיילים גרמה לו ללכת ולחקור את ה"בעיה" הזאת יותר לעומק. הוא חיפש מידע ונתונים, אולם למרות שמדובר באלפי צעירים בכל שנה, הסתבר לו שמתגייסי מרץ הם פלח אוכלוסייה לא מטופל: אין נתונים לגביהם, אין תוכנית עבורם, ורבים מהם נופלים בין הכיסאות. "הם עלולים להידרדר לכל מיני דברים אחרים ולא טובים שייתנו להם עניין ותחושת שייכות", מציין נדב.

 

"מענה לבעיה, עם ערך חינוכי"

לצד בעיות המתגייסים עליהן למד, נדב הבין כי יש עסקים רבים שמשוועים לעובדים, אבל חוששים לעתים להעסיק צעירים לפני צבא. על מנת לתת למצוא פתרון ולחבר בין הצרכים - הוא הקים את "מתגייסים לתעסוקה" - תוכנית עבודה מועדפת חינוכית, קדם צבאית.

בשלב הראשון נדב יצר שולחן עגול עם השותפים הרלוונטיים בעיריית ירושלים, אגפי חברה, קידום נוער, צעירים וקידום עסקים וכעת הוא מגייס את המחזור הראשון של התוכנית.

כנס מתגייסים לתעסוקה (צילום: מתגייסים לתעסוקה)
כנס מתגייסים לתעסוקה|צילום: מתגייסים לתעסוקה
כנס מתגייסים לתעסוקה (צילום: מתגייסים לתעסוקה)
כנס מתגייסים לתעסוקה|צילום: מתגייסים לתעסוקה

המשתתפים בתוכנית יעבדו בקבוצות קטנות בעסקים ברחבי ירושלים ובמקביל, ישתתפו בפעילות קבוצתית ב"רוח מכינתית" - הדרכות על התנהלות כלכלית, שיפור מיומנויות, ליווי בהליכי הגיוס, שמירה על זכויותיהם בעבודה ועוד. כמו כן, יזכו למענק בסך 3,000 שקלים.

"זו פעילות שיוצרת להם מסגרת", מסביר נדב ומוסיף כי מדובר ב"מפגש שבועי כל יום שלישי בערב שעוברים בו תכני הכנה לשירות בצה"ל, התנהלות כלכלית נכונה ולמידה על החברה הישראלית. את חלק מהתכנים שקרובים אליהם החניכים מעבירים בעצמם וכך, מתנסים גם בעמידה מול קהל. זו לא מכינה כי מי שרוצה מכינה הולך לשם. מדובר על מענה ליום-יום, עם ערך חינוכי על הדרך, אנחנו מחנכים לציונות".

המטרה של נדב, המשתתף בתוכנית "שגרירי רוטשילד" היא כמובן להרחיב את המודל לכל הארץ. "אנחנו מעוניינים מאוד להתרחב לרשויות נוספות ונשמח לשתף פעולה עם גורמים נוספים. כרגע שותפויות אדמונד דה רוטשילד, עמותת ידידים ועיריית ירושלים מסייעים לנו, נותנים את הגב המקצועי והמוטיבציה. דרושה לנו עוד תמיכה כלכלית ונוכל להתרחב למקומות נוספים, אני מאמין שכשהמודעות תעלה, כולם יבינו כמה זה צורך ממשי".

נדב מזמין את המעוניינים להירשם לתוכנית להיכנס לאתר מתגייסים לתעסוקה ולקבל שם את כל הפרטים.