טנר גלס, חייל בודד שהתנדב לשירות קרבי בצה"ל, נפצע במהלך שירותו. לאחר שלא קיבל מענה רפואי מספק ביחידתו, הוא פנה לרופא מומחה שקבע כי הוא לא מסוגל לבצע את תפקידו. למרות חוות הדעת, העובדה שהוא מתנדב ונותרו לו רק מספר חודשים לשירות, הצבא סירב לשחרר אותו. בשבוע שעבר פרסמנו כאן את סיפורו של החייל ומאז הוא נבדק והומלץ להוריד את הפרופיל שלו ל-24, שמשמעותו בלתי כשיר לשירות צבאי באופן זמני. מאחר ולטנר נותרו עוד מספר חודשי שירות בלבד הוא צפוי להשתחרר בקרוב.

"אני שמח שלאחר חודשים ארוכים, סוף סוף היו קשובים בצה"ל לטענות שלי ושאורתופד מומחה בדק אותי וקבע שאני לא כשיר לשירות צבאי, בעקבות הכאבים מהם אני סובל בגב", אמר החייל בסיפוק.

טנר, 25, עלה ארצה לפני כשנתיים בגפו מארה"ב והתנדב לשירות צבאי. הוא הוגדר כחייל בודד והוצב לשרת כלוחם ביחידת חילוץ והצלה של פיקוד העורף. "עזבתי את החיים הטובים שלי בארה"ב ובאתי לישראל להתנדב בצה"ל ולתרום למען ביטחון המדינה ואזרחיה, ממניעים ציונים ערכיים. אבל לא ציפיתי שרשויות הצבא יפקירו אותי תוך כדי השירות ויטרטרו אותי. למרות שרופאת היחידה פטרה אותי מהרמת משאות כבדים ופעילויות שונות, המפקדים שלי אילצו אותי להשתתף בפעילויות פיזיות, דבר שהחמיר את הכאבים שלי בגב".

מדובר צה"ל נמסר בתגובה לטענות אלו של החייל כי:

"כחלק מהמענה הרפואי אותו קיבל החייל, הותאם לו פרופיל רפואי התואם את מצבו והוא הועבר לתפקיד עורפי. מטעמים של צנעת הפרט לא נוכל לפרט מעבר לכך". גורמים צבאיים הוסיפו כי הסמכות להחליט לגביי המשך שירותו של החייל נתונה לרופאים צבאיים.

עו
עו"ד ענבר אפק|צילום: רוני כנעני, באדיבות המצולמת

פרקליטתו של החייל עו"ד ענבר אפק, שיגרה מכתב לקצין רפואה ראשי, לראש אכ"א ולבכירים בצבא שבו חשפה את סיפורו של טנר וביקשה את התערבותם בעניין.

כעת מתברר כי כמה ימים לאחר פרסום הכתבה בנושא, נקבעה לטנר פגישה עם אורתופד מומחה של צה"ל. הוא נבדק ונקבע לו פרופיל 24, שכשהאורתופד ציין שטענותיו מוצדקות.

"אני שמחה שצה"ל סוף סוף הבין שהטענות של טנר מוצדקות ומצפה כי יוחלט לשחררו", ציינה עו"ד אפק. החייל הוסיף שהצדק יצא מבחינתו לאור. "לא התכוונתי להתחמק משירות צבאי. אני אדם ציוני וערכי, אבל בגלל מצבי הבריאותי לא יכולתי להמשיך לשרת. אני שמח שהצבא הבין זאת", סיכם טנר גלס.