למרות שיגור נוסף של רקטה מרצועת עזה, הלילה (ראשון) היה שקט וחיל האוויר לא תקף ברצועה בתגובה. נראה שמדובר בהחלטה ממשלתית שמצביעה על מדיניות, לאור העובדה שגם על שיגור ירי הרקטה לפני כעשרה ימים ישראל העדיפה להכיל ולא להגיב.
מדובר בשינוי חד של מדיניות הממשלה הקודמת, שדגלה בתגובה על כל רקטה וירי שיצא מהרצועה, כולל של מקלעים כבדים. החשש במערכת הביטחון שבצד השני יפרשו את אי התגובה כחולשה, מה שיעודד אותם להמשיך לפעול.
אתמול (שבת) סמוך לשעה שבע בערב שוגרה רקטה מרצועת עזה לאזור קיבוץ נחל עוז. מערך ההגנה האווירית לא ניסה ליירט את הרקטה עם מיירטים של כיפת ברזל, מכיוון שהמערכת זיהתה שהרקטה תיפול שטח פתוח. תושבי העוטף סגרו את הממ"דים שלהם וההערכה הייתה שתהיה תגובה של חיל האוויר. אולם כאמור, כמו לפני עשרה ימים, גם הפעם לא הייתה תגובה של חיל האוויר.
טפטופי הרקטות והחשש מהסלמה
הרקטה אתמול הייתה ה-35 לשנת 2023 שעוד לא סוגרת שלושה חודשים. תושבי הדרום נאלצים לחזור לשגרת טפטופי הרקטות וירי המקלעים הכבדים. ביישובים שקרובים לגדר יש כבר מי שמבינים שעם בוא הקיץ, אז השדות יצהיבו, עלולים לחזור גם בלוני התבערה.
זאת יחד עם שאר הסימנים מעיד על כך שסבב הסלמה מול עזה נמצא כבר מעבר לפינה. נראה שבצד השני מתרגמים את התגובות הישראליות לחשש מפני הסלמה ומנצלים זאת להסתה, ניסיון להוציא פיגועים וירי של רקטות.
בשני הלילות האחרונים, בשונה מהרגיל, גם לא היו מעצרים ברחבי יהודה ושומרון, ונראה שאי התגובה לרקטות כמו גם העובדה שלא בוצעו מעצרים, קשורה למפגש השני של ישראל, הפלסטינים, ירדן ומצרים בשארם א-שייח. ישראל כך נראה מעדיפה לשמור על השקט בזמן הוועדה, שמטרתה להוריד את גובה הלהבות לקראת חודש רמדאן, כפי שהיה בזמן המפגש הקודם.
מנגד, משעות הבוקר מתפרסמים דיווחים על חיסול של בכיר בג'יהאד האסלאמי בסוריה, אדם בשם עלי רמזי אל-אסווד שחוסל על פי הדיווחים בפרברי דמשק. בארגון הטרור כבר מאשימים את ישראל בחיסול שלו. בירושלים מנגד לא מגיבים לדיווחים אולם החשש הוא שגם אירוע זה עלול להוביל לתגובה של ירי רקטי מצד פעילי הארגון בעזה.