א', לוחם בצה"ל, סבל מכאבי בטן חוזרים ונשנים ומהתכווצויות בקיבה. הוא התקשה להבין מה גורם לו את הכאבים האלו וניגש לרופא היחידה. בתחילת הדרך, העניין היה רחוק מאוד מלהיות מצחיק, הכאבים לא עזבו את א' שסבל מאוד. במשך שמונה חודשים, הוא עבר מרופא לרופא, מהפניה להפניה כשהוא עובר סדרה של בדיקות ואף אחד לא מצליח לתת הסברים לבעיות המעיים שמטרידות אותו כל כך הרבה זמן.
"אחרי שמונה חודשים, רופא היחידה שלח אותי לגסטרולוג שנתן לי תרופה שהייתה מאוד לא טעימה וגם לא ממש עזרה", הוא מספר. "הלכתי לרופא היחידה יחד עם החופ"ל (חובש פלוגתי) כשכולם כבר התייאשו ולא הצליחו לתת לזה פתרון". בשלב הזה, הציע הרופא לנסות טיפול באמצעות דיאטה של סיבים תזונתיים. "הוא אמר שבקורנפלקס יש הרבה סיבים תזונתיים", אומר מ' ומוסיף, "אבל מבחינתי זו הייתה בעיה. אני עכשיו בקורס מפקדים, אסור לנו להוריד צ'וקולוקים לשטח, אין לנו הרבה זמן שק"ם והסברתי לו שצריך למצוא פתרון אחר כי אין לי מתי ואיך לאכול קורנפלקס".
>> נושמים צבא? לסיפורים הכי מעניינים, הצטרפו לפייסבוק של פז"ם
ואכן, בקורסי בסיס ובקורסי פיקוד, ההיצמדות לתפריט שמציעה מנת הקרב בשטח היא מאוד קשיחה. הדבר היחיד שמותר לרב להוסיף למנות הקרב הוא רוטב צ'ילי, פירות וירקות או שאריות ממנות קרב אחרות. על חטיפים או קורנפלקס אין מה לדבר – זה לא מאוד פרקטי לאכול את זה בשטח ובגלל הרעש שיוצרת הפריכות של הדגנים והאריזות המרשרשות, זה גם ממש לא מבצעי.
בסיטואציה הזו ישבו רופא היחידה, החופ"ל ומ' בחדר הרופא, מנסים לחשוב על פתרון ואז החופ"ל העלה רעיון כבדיחה. "הם אמר לו – 'תן לו פטור לאכול קורנפלקס בשטח'", מ' מספר. "הם צחקו על זה לא מעט, הריצו בדיחות על פטורים ובשלב מסוים לא היה זמן, כי אני בקורס ויש לו"ז. הרופא אמר לי – 'זה הפטור הכי הזוי שכתבתי מאז שהתגייסתי, אבל אין ברירה, אני אכתוב לך אותו'. מיד אחר כך הוא כתב את הפטור והמשיך לצחוק".
לא ברור איך הגיבו המפקדים של מ' לפטור המשונה, אבל הוא, למרות המבוכה, די מרוצה מהעניין ומעיד גם שהדיאטה עוזרת לו. בינתיים הוא חושב על פתרונות יותר פרקטיים לאכילת קורנפלקס בשטח, כמו חטיפים מרוכזים למיניהם, אבל הוא לא מתלונן. "זה הרבה יותר כיף להתחיל את הבוקר עם קראנץ', מאשר עם טונה", הוא אומר.
גם אתם קיבלתם פטור שגרם לכולם לצחוק? שתפו אותנו במייל הירוק של פז"ם