בשורה לחיילי צה"ל הפחות מדוגמים: ה"מ.צ. רדאר" (MZRadar), אפליקציה חדשה באמצעותה יכולים חיילים לדווח ולהזהיר אחרים מפני שוטרים צבאיים. האפליקציה מתפקדת כרשת חברתית, בה כל אחד יכול לשתף את מיקום השוטרים הצבאיים בו נתקל על גבי מפה, בעודו צובר נקודות על מנת להרוויח אמינות.
החיילים החוששים מהמפגש הבלתי נמנע עם המ"ם צד"יקים בתחנות המרכזיות ובתחנות הרכבת ברחבי הארץ יוכלו לקבל התרעה מוקדמת, לוודא שהם מדוגמים – ולהימנע כמובן מתלונות ודוחות. הממשק פשוט: זיהית שוטר צבאי? עדכן את מיקומו על גבי המפה.
דיווחי שווא יימחקו
האפליקציה, שזכתה ליותר מ-3,000 הורדות מאז יום חמישי, יודעת לטפל גם בדיווחי שווא, אותם היא מזהה על-ידי הצלבת מידע וגם מוחקת. כמו כן, נחסמים משתמשים שהעבירו מספר דיווחים כוזבים. שירות נוסף הוא הסטטיסטיקה, בעזרתה אפשר לגלות היכן אורבים הכי הרבה שוטרים באופן כללי, מהן היחידות שמקבלות הכי הרבה דוחות, והכי חשוב – מהן הסיבות המובילות לקבלת הדוח, כלומר ממה חשוב להיזהר.
משתמשים אמינים, שמזינים לרשת הרבה דיווחי אמת, צוברים נקודות, ובפניהם נפתחים תכנים שאינם זמינים בפני המשתמשים הצעירים – כן, אפילו כאן הפז"ם משחק תפקיד. מי שדיווח על שוטר ודיווחו זכה לאישור ממספר גדול של משתתפים שגם הם ראו את השוטר הצבאי אחריו, יעלה כמובן בדרגה.
בחברת "I know plus", שפיתחה את האפליקציה, מסבירים כי זו ניתנת להורדה בחינם בשל אופיו של קהל היעד, חיילים וחיילות בשירות חובה שמרוויחים משכורת צבאית מצומצמת.
בינתיים צברה האפליקציה תגובות חיוביות ושליליות: לצד ההתלהבות הצפויה בקרב חיילים רבים, יש גם כאלה שמבכרים את חשיפת מיקומם של חיילי צה"ל. אחרים דווקא מבקשים מהמפתחים להוסיף אופציה לדיווח על מבצע מלביש.
תגובת צה"ל: אל תסמכו על זה
מדובר צה"ל נמסר כי "המשטרה הצבאית פועלת על מנת לאכוף את פקודות הצבא על כלל המשרתים בו. המידע המופיע באפליקציה המדוברת מבוסס על דיווחים אקראיים כאלה ואחרים וככזה אין מקום להסתמך עליו או לייחס לו חשיבות יתרה". מה אתם אומרים?