סרטון תעמולה שפרסמו "פלוגות אל קודס", הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני (גא"פ), מציג את האופן שבו הם מצליחים לשגר רקטות, גם אחרי חצי שנה של מלחמה מול צה"ל. מספר השיגורים מעזה ירד דרמטית בעקבות התמרון הקרקעי של צה"ל, אך בימים האחרונים תועדו מספר שיגורים מכל חלקי הרצועה, בעיקר לעבר יישובי העוטף.
בסרטון ניתן לראות שני פעילים מהזרוע הצבאית של הגא"פ, בלבוש אזרחי, כשהם מכינים עשר רקטות לשיגור, לטענתם בצפון רצועת עזה. כפי שניתן לראות מהסרטון שהם פרסמו בעצמם, האחסון של הרקטות וההכנה שלהן לשיגור, נעשו מדירת מגורים בלב סביבה אזרחית. את הרקטות הם מרכיבים בחדר השינה, על המיטה, כשבחדר ניתן לראות אמצעי לחימה נוספים.
בהמשך ניתן לראות את הצבת הרקטות על משגרים. גם בחלק הזה רואים שהשיגור מבוצע מלב סביבה אזרחית. ברקע אף רואים מבנה אזרחי צבוע בכחול, לרוב המבנים האלה משמשים כבתי ספר.
עוד רואים שם שהם מטעינים את הרקטות למשגר רב-קני, תת-קרקעי ומחברים אליו שעון עצר, ואת השיגור, לפחות זה שמתועד, הם מבצעים בחשיכה. על דף שהוצמד לרקטות נכתב התאריך 4 באפריל. באותו היום היו שיגורים לאשקלון, שדרות ונתיבות, שבוצעו מצפון רצועת עזה ואזור מחנות המרכז.
לצד ניצול האזרחים שלהם כמגן אנושי, הסרטון הזה מציג את הקושי באיתור והשמדה של מערך הרקטות. הן מוסתרות בדירות מגורים, בלב סביבה אזרחית. הרקטות מאוחסנות בארונות בגדים, מתחת למיטה ובמקומות מסתור נוספים. כל דירה שם יכולה להיות מחסן רקטות.
המשגרים, קבורים מתחת לאדמה וכמעט שאין דרך למצוא אותם טרם השיגור בלי מידע מודיעיני או הגעה לשטח, כשגם אז זה סיפור מורכב, שדורש מעבר של הכוחות מבניין לבניין ומדירה לדירה. באופן הזה נמצאו לא מעט רקטות, אולם מספר קטן ביחס לגודל המערך.
לאחרונה, צה"ל פרסם שבעזה נתפסו והושמדו 3,250 משגרים ורקטות. בנוסף ש-9,000 שיגורי רקטות חצו לשטח ישראל, ולזה יש להוסיף עוד למעלה מאלף שיגורי רקטות כושלים מעזה. ההערכה שהייתה על מספר הרקטות שהיו בעזה טרם המלחמה עמדה על כ-20,000 רקטות. מה שאומר שבעזה נשארו עוד אלפי רקטות, כמעט מחצית מהרקטות שהיו להם, רובן לטווח הקצר.
המחבלים מתקשים לשגר בגלל השליטה של ישראל ברצועה, בעיקר מהאוויר בשלב הזה, שמביאה לחיסול של חוליות שיגור רבות כשהן בדרכן ממקומות המסתור למשגרים או אחרי השיגור. אבל גם בגלל "כלכלת החימושים" שלהם, כשבעזה מבינים היטב שהמלחמה תמשך עוד זמן רב, עושים חשבון ולא ממהרים לשגר את כל המלאי ולהישאר ללא רקטות.