אתם ממשיכים לשאול את כל מה שמטריד אתכם בנוגע לגיוס ולשירות בצה"ל, ואנחנו ממשיכים לעשות מאמצים ולהעניק לכם תשובות מהימנות ומעודכנות. יש לכם עוד שאלות? כתבו לנו ל-pzm@mako.co.il, וחכו לראות את התשובה באחד מהמדורים הבאים.
מה אני צריך לעשות ואיך להתאמן אם אני רוצה להגיע לשייטת 13?
במידה ואתה עולה לכיתה י"א, אתה מוזמן להירשם באתר חיל הים לגדנ"ע צלילה, שתכין אותך לקראת הגיבוש. במהלך הגדנ"ע תוסמך לכוכב צלילה, והיא תעניק לך כרטיס כניסה לגיבוש ללא יום סיירות. במידה ואתה עולה לכיתה י"ב, עליך לעבור קודם לכן את יום הסיירות ובמידה ותימצא מתאים, תזומן למיון לקראת גיבוש לשייטת 13. על מנת לעבור את הגיבוש, נדרשים בראש ובראשונה כוח רצון, מוטיבציה וחוסן מנטלי. הכושר נרכש במהלך השירות. בהצלחה.
אני בחור נשוי, חרדי בן 22, נשוי ומעוניין להתגייס לצה"ל ולשרת ביחידת דו"צ. שמעתי שההכשרה היא בתנאי בסיס סגור. גם לנשואים? כי אני חייב לחזור לבית בלילה.
על מנת להגיע ליחידת דובר צה"ל יש לבקש ולהתמיין לאשכול דוברות ומידע. יש ליצור קשר עם לשכת הגיוס ולבקש זימון, ובמידה ונתוניך מתאימים – תזומן. את דרכי הפנייה תמצא בספר הטלפונים הצה"לי. באינדקס התפקידים שלנו תוכל לקרוא על תפקיד מש"ק דוברות בדובר צה"ל ועל תנאי הקבלה.
לשאלתך לגבי הסדרי הלינה, במידה וההכשרה נערכת בתנאי בסיס סגור, לא תשוחרר לביתך. גם אם תקבל הקלות ת"ש ללינה בבית במהלך השירות הצבאי, הקלות אלה לא יחולו בתקופת ההכשרה. עוד על הקלות הת"ש תוכל לקרוא במדריך תנאי השירות.
רציתי לשאול האם אפשר ללמוד למבחן הפסיכומטרי במהלך השירות החובה או הקבע? האם ניתן לשפר בגרויות?
אכן, ניתן לגשת לפסיכומטרי בזמן השירות הצבאי. חיילי החובה בצה"ל זכאים לקבלת סיוע במימון קורסי הכנה לבחינה הפסיכומטרית. את קורס הפסיכומטרי ניתן להתחיל חצי שנה לפני השחרור, ולגשת לבחינה בזמן השירות או במועד הקרוב ביותר לאחר השחרור. ללוחמים, הדרכה ודרג מסייע יש אפשרות לגשת לקורס ולבחינה עד חצי שנה לאחר השחרור. קורסי הפסיכומטרי מתקיימים במכונים אזרחיים שונים.
לשאלתך השנייה, במסגרת צה''ל ישנם שני קורסים במסגרתם חיילים משלימים בגרויות: במסגרת קורס ללוחמים משלימים חיילים לוחמים וחיילים תומכי לחימה, בגרויות באזרחות, במתמטיקה ובאנגלית; קיים גם קורס תג''ת (תעודת גמר תיכונית), המיועד לחיילים שמעוניינים להשלים 11/12 שנות לימוד. חשוב לציין כי בקורס זה ניגשים לבחינות תג''ת ולא לבחינות בגרות, מלבד מקצוע הגיאוגרפיה, בו ניגשים ל-3 יח''ל בגרות.
אני בן 17, יש לי פרופיל 45 ואני ממש מודאג ממה שאני הולך לעשות בצבא כי אני חושב שנסגרו לי רוב האפשרויות... מה אפשר לעשות עם פרופיל כזה? איזו טירונות עושים עם פרופיל כזה?
פרופיל 45 יחסום בפניך את תפקידי הלוחמה ואולי גם חלק ניכר מהתפקידים תומכי הלחימה, אבל עדיין משאיר אינספור תפקידים פתוחים. החל בכתב צבאי, דרך תכניתן בממר"ם או נהג וכלה בתפקיד במערך המודיעין. תוכל לקרוא על תפקידים שונים באינדקס התפקידים שלנו.
לגבי הטירונות, הדבר תלוי בתפקיד, אבל ככל הנראה תהיה זו טירונות המסמיכה לרמת רובאי 01 או 02. על סוגי הטירונות השונים תוכל לקרוא במדריך הטירונות שלנו.
אני מאד רוצה להיות מדריכת לוחמה ימית. מהם הנתונים הנדרשים לתפקיד זה? איך ניתן להתקבל?
התפקיד "מדריכת לוחמה ימית" במתכונתו הקודמת נקרא כיום "מאמנת סימולטור". במידה ואת עולה לכיתה י"ב, עלייך לבקש את התפקיד במנילה. הנתונים הנדרשים הם פרופיל קרבי ונתוני איכות גבוהים. מדובר במקצוע איכותי, עם הרבה עניין ואתגר, הכולל עבודה עם לוחמים.
אילו אופציות יש לי בתור אחת שהייתה בטכני ויצאה מחיל האוויר במידה ואני עוברת גיבוש הלוחמות?
ישנם מספר תפקידי לחימה התנדבותיים בעבור בנות: לוחמת עוקץ, לוחמת סנפיר בחיל הים, לוחמת חילוץ והצלה, לוחמת ינשוף בחיל ההנדסה, לוחמת בגדוד קרקל, לוחמת איסוף קרבי, לוחמת נ"מ, לוחמת בחיל התותחנים, לוחמת מג"ב, טייסת, מכוננת, נווטת וחובלת. את המידע על היחידות השונות תמצאי באינדקס יחידות צה"ל. בהצלחה!