ארבעה ימים מפרידים בין מועמד לקורס חובלים – לקורסיסט מצליח. הגיבוש לקורס החובלים מורכב משלבים אינטנסיביים של כושר גופני גבוה ומשמעת נוקשה, שבסיומם מתגבשת הקבוצה הסופית שתתגייס לקורס החובלים היוקרתי של חיל הים.
"מי שמעגל פינות בקטנות, יעגל בגדולות", נוזף סגן סעאת בחניכי הגיבוש לקורס חובלים שהתקיים לאחרונה - בזמן שתפס את אחד מהם מעיף את מעט החול שנשאר במגרש לצדדים ולא מרים אותו אל הפח. "זה מתחיל בזה", אומר סגן סעאת, "ונגמר בלשכוח נשק וציוד יקר ערך של הסטי"לים".
בעוד חניכיו יורדים אל החוף להתארגנות, אומר סגן סעאת כי המבחנים הפיזיים של הגיבוש אינם קרובים לאלו הנדרשים בעת פעילות מבצעית. "כל מבחן שלא תעשה על החוף, יהיה פי כמה יותר קשה על ס"ג (סירת גומי – נ.ג) של שני מטר על מטר וחצי, עם עוד תשעה חברי צוות ומילואימניק שבוחן אותך ואת התמודדותך בים", הוא מתאר.
פועלים תחת לחץ
חניכי הגיבוש עולים על סירות הגומי בקבוצות של 12 חניכים ומילואימניק, ששירת כחובל בשירות הסדיר וכיום מגיע להעביר את הגיבושים למסלול. במהלך השיט, מעבירים המדריכים תרגולים הכוללים בעיקר מאמץ פיזי, חשיבה יצירתית ומאמץ קבוצתי. כל אלו בוחנים את התמודדות החניכים עם הים הסוער – ועם הקבוצתיות.
במשך שעות ארוכות מתאמנים החניכים בעומק הים, ורק לאחר מכן הם מגיעים אל החוף ועומדים בשלשות אל מול "רפסודות ההקאה". האתגר המרכזי של הגיבוש, אם תרצו, כולל התכנסות של 25 חניכים ברפסודה של 2.5 על 2.5 מטרים, סגורה ביריעת ניילון, המובלת אחר כבוד אל אזור רדוד אך מטלטל בלב ים.
בתוך המציאות המאתגרת הזו נדרשים החניכים לביצוע פעולות מהירות הבוחנות את יכולת קבלת ההחלטות שלהם תחת לחץ, תנאים קשים – ובזמן אמת. הגיבוש לקורס החובלים כולל, בין היתר, גם מסעות בשעות הקטנות של הלילה, משחקי חשיבה קבוצתית לפנות בוקר והקפצות פתע.
הכי חשוב: להגדיל ראש
למעוניינים להגיע לקורס, הנה מספר טיפים לשימושכם ברגעים הקשים של הגיבוש:
ראשית, אל תביאו ציוד מהבית כמו כובעים, מימיות או חגורות. את הציוד הנדרש תקבלו מהמפקדים שלכם במהלך הגיבוש. מה שלא תקבלו, אתם כנראה לא צריכים.
הטיפ השני: אין צורך להביא חטיפים, מפני שהם יילקחו מכם כבר ביום הראשון לגיבוש, זאת מתוך חשיבה כי כולם צריכים להיות שווים אחד לשני במהלך הגיבוש, כך שלכולם תהיה הזדמנות זהה להגיע לקורס.
הטיפ השלישי: מילת המפתח היא "הגדלת ראש". חניכים המפגינים אחריות ומנהיגות קבוצתית בולטים אל מול השאר ומצליחים לקבל את תשומת לבם של מעבירי הגיבוש, אשר יבחנו את התנהלותם ויעבירו אותם לשלב הבא.
והטיפ הרביעי והאחרון: על אף שמדובר בגיבוש מורכב, מאתגר וקשה, אפשר למצוא בו אתגר ספורטיבי ואישי אשר יסתכם, בסופו של דבר, לחוויה שתקחו אתכם אל החיים. תיהנו.