אחרי שהפכה למתחרה משמעותית של התעשיות הביטחוניות בישראל בתחום המטוסים ללא טייס, ישנה אפשרות שאותו דבר יקרה גם בתחום מערכות ההגנה האווירית.
בטורקיה דיווחו בימים האחרונים על התקדמות משמעותית בפרויקט מערכת ראשונה מייצור מקומי, ששמה "+Hisar o" וסיימה על פי הודעה רשמית את שלב הניסוי. כעת החל ייצור המוני שלה.
מדובר במערכת הגנה אווירית נגד טילי שיוט, אוויר-קרקע, מטוסים ומטוסים ללא טייס, שעל פי הטורקים יעילה לטווחים של 10 עד 25 ק"מ. היא נמצאת בפיתוח מאז שנת 2010 ובשנת 2016 ביצעה את הניסוי החי הראשון שלה, שעל פי הטורקים עבר בהצלחה.
למערכת הזו יש עוד מספר דגמים, שאחד מהם מגיע גם לטווח של 100 ק"מ. בנוסף נטען כי היא יכולה להעסיק עשרות מטרות במקביל. בפרסומים לא רשמיים שלא ניתנים לאימות, נטען כי לפחות ניסוי מוצלח אחד בוצע במסגרת המלחמה בסוריה.
את מערכת ההגנה האווירית הטורקית ניתן להציב בבסיסים, על גבי ספינות וכסוללה המגנה על מרחבים גדולים, בדומה למערכות "כיפת ברזל" ו"שרביט קסמים".
בשנים האחרונות טורקיה רשמה התקדמות משמעותית בתחום הפיתוחים הביטחוניים שלה והפכה לאחת המדינות הבולטות בתחום, מה שהפך אותה למתחרה של ישראל.
עיקר ההצלחה הטורקית נרשמה בתחום הכטב"מ (כלי טיס בלתי מאויש) וזו באה לידי ביטוי במלחמה האחרונה בין ארמניה לאזרבייג'ן, שהפעילה את הכטב"מים הטורקים לצד אלה שרכשה מישראל וכך הכריעה את המערכה. מאז זוכים המטוסים הטורקים לביקוש.
בטורקיה מקווים שיצליחו לייצא בהצלחה את מערכת ההגנה האווירית הזו, תחום בו ישראל נחשבת לאחת המובילות בעולם עם מערכות ה"חץ", כיפת ברזל ושרביט קסמים שצוינו.
לא מן הנמנע אם כן שמערכת ההגנה הזו תמצא את עצמה בתחרות מול המערכות הישראליות. אם כי יש להדגיש כי לישראל יתרון גדול, בזכות ניסיון מבצעי ארוך שנים הנחשב למוצלח במיוחד.