הבריטים עלו על רעיון גאוני, לכאורה – ליצור טנקים קטנים וקלים יותר. הם השקיעו ברעיון הזה 3.5 מיליארד פאונד – ועכשיו הם שונאים אותו. פרויקט ה"מיני-טנק" של בריטניה מעורר לא מעט ביקורות על כך שהוא שימושי רק נגד "אויב טיפש", כזה שלא יכול לירות מנגד ארטילריה כבדה. מאות מיני-טנקים יסופקו לצבא הבריטי בשנה הבאה, מתוך 600 בסך הכל שהזמין משרד הביטחון הבריטי ועתידים להגיע עד שנת 2024.
על פי מקורות, תאריך היעד של הפרויקט עלול להתעכב לאור בעיות במערכות הנשק שבטנק, אבל במשרד הביטחון הבריטי מתעקשים על כך שהפרויקט יושלם בזמן עם ה"טנקים הטובים ביותר". משקלו של המיני טנק נע בין 38 ל-42 טון, בעוד שמשקלו של טנק מרכבה לדוגמה, הוא כ-60-70 טון.
המבקרים טוענים שהשריון הקל של הטנקים לא יעמוד באש כבדה, ושמערכת הנשק שלו חלשה, שכן כבר בשלב הניסויים צצו בה בעיות טכניות רבות. גורם ביטחוני בכיר לשעבר מסר ל-The Times הבריטי: "זה בסדר אם אתה פועל מול אויב טיפש חסר יכולת, אבל אם אתה פועל נגד אויב רציני יותר, הדבר הזה הוא חסר שימוש. זו מלכודת מוות".
הטנק מסוגל לנסוע במהירות של כ-65 קמ"ש, והוא נחשב לרק"ם הראשון בהיסטוריה של הצבא הבריטי שמופעל באופן דיגיטלי לחלוטין. תומכיו טוענים שהוא יעניק לצבא יכולות מודיעין מתקדמות ויכולת זיהוי ואיתור מטרות, ושתותח ה-40 מ"מ שפותח בשיתוף פעולה עם צרפת, יאפשר לו להגן על עצמו באופן מלא. המתנגדים מנגד, טוענים שהתותח סבל מבעיות כבר בשלב הניסויים ושהוא פשוט "לא עושה את העבודה", בעיקר לא נגד אויבים עוצמתיים, כמו הצבא הרוסי, לדוגמה. "להבנתי, יש לא מעט סיבות לכך שהתכנית מתעכבת", הוסיף הגורם ברמיזה.
על אף שיצרניות עולמיות כמו ג'נרל דיינמיקס, BAE Systems ולוקהיד מרטין מעורבות בייצור הטנק הזה, הביקורות לא מפסיקות לקטול אותו. משרד הביטחון הבריטי מצדו הגיב כשאמר ש"לא ניתן להשוות את הטכנולוגיה לטכנולוגיות קודמות". דובר מטעם לוקהיד מרטין הודה ש"התגלו מספר בעיות בגרסאות האחרונות של המערכת", אבל "על פי האינדיקציות הנוכחיות, מדובר בבעיה ברכיב ספציפי ולא בעיצוב כולו", כך מדווח ה-Times.