התעשייה האווירית חושפת הבוקר פיתוח חדש ותוספת משמעותית לשדה הקרב – הסהר, סיור הנדסי רובוטי. מדובר ברובוט שמסוגל להתנהל באופן עצמאי בשטח, להתמודד עם איומי מטענים ומוקשים. בין המשימות שהמערכת יודעת לבצע באופן עצמאי נמנות פריצת צירים, מיפוי סביבת הלחימה בעבור הכוחות האחוריים, גילוי ופינוי מוקשים, מטענים, מכשולים בשטח ועוד.
משימות אלו בוצעו עד כה בשדות הקרב השונים על ידי כוחות הנדסה שהיוו כוח חלוץ לקראת הגעת שאר כוחות היבשה לשטח כאשר תפקידם הוא לדאוג לציר בטוח לכניסה אל השטח ולהעברת מידע חיוני על סביבת הלחימה. אם ניקח לדוגמא את רצועת עזה, לוחמי ההנדסה שפותחים צירים באזור החיץ שבין הרצועה לשטח הישראלי מסתכנים באש מרגמות, אש מנשק קל, פיצוץ מטענים ועוד. במידה והרובוט יכנס לשימוש באזור, כל הסיכון הזה יחסך מלוחמי ההנדסה בעוד שהמשימה תמשיך להתבצע ברמה גבוהה. זאת ועוד, המערכת שפועלת באופן עצמאי חוסכת את הסרבול והזמן הרב הרכוך בהפעלת הציוד המכני ההנדסי הקיים בידי הכוחות היום.
המערכת מבוססת על תכנון מסלולים מוגדרים מראש והיא כוללת פלטפורמה הנשלטת מרחוק, חיישני שטח חכמים ומודול תמרון כף אוטומטי. המערכת למעשה, פועלת בדומה לשואב האבק הרובוטי הביתי ("רומבה"), רק באמצעים מדויקים יותר, מתוחכמים יותר ועם גוף מאסיבי ועמיד הרבה יותר. על פי גורמים בתעשייה האווירית, הסהר פותחה בשיתוף פעולה עם צה"ל והיא אופיינה ופותחה בהתאם לדרישות מבצעיות שהוצפו על ידיו ומתוך הניסיון המבצעי שלו בגזרות השונות.
התעשייה האווירית נחשבת לאחת התעשיות המובילות העולם בתחום כלי הנשק הבלתי מאוישים ובחודשים אלו מסכמת עשור בתחום זה. בין המערכות הבלתי מאוישות שפיתחה נמנים המטוסים הבלתי מאוישים (מל"טים), מערכת הגרדיום למשימות ביטחון שוטף, מערכות למשימות לוגיסטיות וכעט היא גם עושה דריסת רגל יפה בתחום ההנדסי. בפיתוח של הסהר היו שותפות קינטיק צפון אמריקה ו-Watairpoll.
למערכת החדשה שהושקה הבוקר יש פוטנציאל לשנות ולהשפיע על לא מעט שדות קרב ברחבי העולם, ביניהם כאמור, רצועת עזה שבה הכוחות מתמודדים יום-יום עם איומי מטענים וכן גבול סוריה המתחמם. לא סביר שהמערכת תוטמע בשדה הקרב הישראלי בחודשים הקרובים, אבל בעתיד הרחוק יותר ישנה סבירות גבוהה יותר. על פי התעשיה האווירית, צבאות זרים כבר הביעו עניין במערכת גם הם.