הצבא האמריקאי עובר מהפכה של ממש בכל הקשור לציוד בו משתמשים לוחמיו, הודות ללקחים קשים שנלמדו במהלך עשור של מלחמות בעירק ובאפגניסטן.
למרות שרובה ה-M4 (בו משתמשים גם בצה"ל) נשאר הרובה הבסיסי של החייל האמריקאי, הציוד שנוסף לו השתפר ושודרג בעזרת לא מעט פטנטים. ערכת הציוד האמריקאית הטיפוסית כוללת לא פחות מ-73 פריטים, החל בלבוש וכלה בנשק. ביחידה האמריקאית האמונה על המצאת ופיתוח ציוד צבאי אומרים שחלק מהפריטים פותחו על מנת להגן על החיילים טוב יותר, בעוד אחרים מיועדים לעזור להם להבין את השטח טוב יותר. דוגמה לכך היא כי מאז 2004, קיבל כל חייל אמריקאי בפעילות מבצעית אפוד חסין כדורים עם פאנלים בטיחותיים מיוחדים.
ממגנים את המפשעה
השימוש ההולך וגובר של אויבי ארה"ב במטעני נפץ מאולתרים, נשק שאחראי ליותר מחצי ממקרי המוות של חיילים אמריקאים באפגניסטן, הוביל לפיתוח של ציוד ממגן נוסף. במהלך החודשיים הקרובים, עשרות אלפי פריטי לבוש עשויים קבלר (Kevlar) יישלחו לחיילים המשרתים באפגניסטן, במטרה להגן על "אזור אגן הירכיים" שלהם מפציעות ומזיהומים. הפחד הגדול ביותר של לוחמי צבא ארה"ב באפגניסטן, פרסמנו באחרונה, הוא דווקא פגיעות באזור המפשעה – ולא קטיעות גפיים או אפילו מוות. פריט הלבוש שיופץ בקרוב יילבש מעל למדים, בעוד לבוש תחתון מחומר דומה כבר נמצא בשימוש.
הקסדה תאחסן את המידע הרפואי
כדי להילחם בפציעות המאופיינות בטראומה למוח, השכיחות הן בעירק והן באפגניסטן, אפילו הקסדות – אולי אחד הפריטים הצבאיים הוותיקים בשדה הקרב של ימינו – קיבלו שדרוג בעזרת סנסורים. כשחייל נמצא בתקרית המערבת מטען נפץ מאולתר, יוכלו בצבא להוריד את המידע מהקסדה שלו באופן מיידי, על מנת לקבוע איזה סוג של פגיעה ספגה הקסדה. המידע ישמש את הקהילה הרפואית על מנת לקבוע מהו אופי הפגיעה המוחית.
החייל בשטח יאתר את הצלף בעצמו
גאדג'ט נוסף הוא "גלאי יריות אינדיבידואלי", מערכת המאפשרת לחיילים בשטח לאתר צלפים מוסווים, ש-5000 יחידות שלה כבר נמצאות בשימוש מבצעי. אפשר להניח את הגלאי על הכתף או על חלקים בציוד הצבאי, כאשר לחייל יש את היכולת להתמודד עם האיום שבפעילות הצלף. המערכת כוללת מכשור אקוסטי, שיגלה ללוחם בשטח את הטווח ואת הכיוון ממנו מגיעות היריות.
הלוחמה הלילית משתדרגת
וגם את הלוחמה הלילית לא מזניחים בצבא ארה"ב: צבאות מודרניים זוכים ליתרון משמעותי בשדה הקרב למול מתקוממים וארגונים קטנים, הודות לאמצעים לראיית לילה. הדור החדש של האמר"לים, שמגיע בימים אלה לשטח, יעזור ללוחמים לאתר לוחמי אויב בקלות רבה יותר.
מכוונים בעזרת לייזר
וזה לא הכל: ישנם עוד המוני גאדג'טים בפיתוח, למשל "המערכת קלת המשקל לנעילה על מטרה בשיתוף אפקטיבי", שבעצם תעזור לחיילים להשתמש בקרן לייזר על מנת לכוון מתקפה אווירית. בימים אלה משתמש צבא ארה"ב בדור ישן יותר של הפיתוח הזה, מקצה לייזר ששוקל מספר קילוגרמים ושמותקן על חצובה.
המהפכה הטכנולוגית יוצרת בעיות חדשות
אבל אפשר גם להרוס את החגיגה: ג'אדג'טים יכולים להיות יעילים בקרב, אבל יותר מדי מהם – ולחייל יש בעיות חדשות. "כשאתה בסביבה עוינת, איך אתה מטעין את הבטריות שלך כדי להשתמש בכל זה?" שואל ביל בראונר, מנהל פרויקטים בצבא ארה"ב. בתשובה לשאלתו שלו, הוא מציג קופסה בגודל של חפיסת סיגריות. "בעצם מדובר במנהל עוצמה. עם המכשיר הזה, אני יכול 'לקחת' אנרגיה מכל מקור. אפילו אם אני חולף במקרה על פני מצבר ישן של מכונית, אני יכול פשוט להתחבר ולשאוב אנרגיה". ואם אין מקור אנרגיה בסביבה? החיילים יכולים תמיד להשתמש בפאנלים הסולריים הניידים שמתעתדים לצייד אותם בהם, המספיקים אפילו להטענת מחשב.