שוב אנחנו מקבלים הצצה לשדה הקרב העתידי, ושוב הוא מסקרן ומוזר, ובעיקר גורם לנו לתהות אם מדובר במדע בדיוני או במציאות של ממש. אחרי שסקרנו את הטנקים העתידיים, כעת נחשפים המזל"טים הזעירים – כן, זעירים-זעירים ללא טייס.
חיילים מצבא ארצות הברית בילו את החודש האחרון בהוואי, שם בחנו אבות טיפוס של רובוטים כחלק מתרגיל רחב היקף שמטרתו הייתה לבדוק את מידת המוכנות של המערכות השונות שפותחו עבור הצבא. כחלק מהתרגיל, הלוחמים התנסו בהפעלת כלים לא מאוישים באוויר ובקרקע, והתבקשו לקבוע איזו טכנולוגיה מועילה ואיזו צריכה לשוב למגירת הרעיונות.
מזכיר צבא ארצות הברית אריק פנינג ביקר בתרגיל בסוף חודש יולי, מה שיכול להצביע על מידת הרצינות שבה תופסים בצבא האמריקאי את התרגיל הזה ואת נושא הכלים הלא מאוישים בכלל. "אנחנו חייבים לוודא שאנחנו מכניסים לשדה הקרב טכנולוגיה חדשה מהר ככל הניתן", אמר פנינג בהצהרה לכלי התקשורת. "אין שום יתרון ברק לפתח טכנולוגיה טובה ולא להכניס אותה לשימוש מבצעי במהירות".
במחלקת ההגנה האמריקאית משקיעים מדי שנה מיליארדי דולרים בטכנולוגיות מבצעיות חדשות – אבל רבות מהן נזרקות לפח כבר בשלב הפיתוח, כיוון שהלוחמים בשטח מעידים שהן לא מתאימות לשדה הקרב כפי שהוא באמת. רק בשנה שעברה, מחלקת ההגנה האמריקאית השקיעה מיליוני דולרים בחמור הרובוטי שפיתחה חברת בוסטון דיינמיקס. החמור, שהיה אמור להיות מעין רכב הובלה מתוחכם, הוסב לבסוף לצרכים חקלאיים כיוון שבמארינס חשבו שהוא רועש מדי ועלול לחשוף את הלוחמים בשדה הקרב לסכנות.
הלוחמים שלקחו חלק בתרגיל התנסו בכלים לא מאוישים בגדלים שונים, ואחד מהם היה הרובוט של ג'נרל דיינמיקס. בעוד שהפעם הם היו מרוצים מעוצמת הרעש הנמוכה של הרובוט, הלוחמים הגדירו אותו כאיטי מדי. רובוט אחר, לעומת זאת, כבש את לבבות החיילים: ה-PD-100 בלאק הורנט הוא למעשה מזל"ט קטנטן בגודל של מחשב כף יד. הוא מאפשר לחייל "להביט" בשטח שמסביבו לרדיוס של כ-2.5 ק"מ, ובכך להיות מודע לאויב ולאיומים שמסביב. החיילים שהתנסו במצלמת הריגול הזעירה הזו קיבלו שני רחפנים ומטען נייד, כך שבזמן שאחד היה באוויר ו"ריגל" עבורם, השני נטען ובהמשך החליף את הראשון.
ג'יימס רו, אחד מהלוחמים שהתנסה בבלאק הורנט מסר שהוא "הופתע לחלוטין" מהמזל"ט, שנראה במבט ראשון יותר כמו ציפור מאשר מכשיר ריגול מעופף. "זו מערכת שאנחנו יכולה להשתמש בה כבר היום בקרב", הוסיף רו.