בואו נתחיל מהסרטון הזה, של בית הספר ללוחמה הררית של צבא ארה"ב, כדי להבין מה זה אימון בתנאים קיצוניים. כפי שניתן לראות לצד ההרים הגבוהים זה כולל גם טמפרטורה מתחת לאפס, סנפלינג על קרחונים וכמובן שגם החלק האהוב על הצבא, משקל הכבד. ההתנהגות של החייל בתחילת הסרטון מספרת הכול, אבל מצד שני הנוף בסוף המסע מדהים.
לאמריקנים יש הרבה מאוד כסף. לכן כשהם רוצים לאמן את הכוחות שלהם בתנאים קשים הם יכולים להטיס אותם עד לסלובניה. שם אפשר למצוא הרים גבוהים טמפרטורה של מינוס 10, מינוס 15, הכול הולך.
תנאי קיצון כוללים גם צמחים ארסיים, זוחלים מסוכנים והרבה מאוד לחות. את זה לומדים בצורה הכי טובה באימון ג'ונגל. לא מעט יחידות מיוחדות שולחות את הלוחמים למדינות מזרח אסיה או דרום אמריקה כדי שזה יהיה מאתגר, קשה ואפילו מסוכן.
כמובן שניתן לעשות את זה קשה הרבה יותר עם משקלים של עשרות ק"ג, הרבה מאוד בוץ וכמובן שגם סמל עצבני שלא מפסיק לצעוק. כפי שניתן לראות באימון הזה של המרינס.
במקרה של היחידות המיוחדות תנאים קיצוניים במיוחד הם החלק האהוב בסיפור. בסרטון הבא ניתן לראות אותם בהרים גבוהים, בשלג ובבוץ. כדי להוסיף עניין יש גם צניחות אתגריות ומכל טוב שהצבא יכול לספק.
האמת שבמקרה של אותן יחידות האימונים האלה מצטלמים ממש טוב. פרסומת של ממש עד כדי שאחרים יכולים לחשוב שזה כיף חיים.
ויש כמובן שזורקים אתכם קשורים למים קרים. או שסתם עולה הדרישה לקפוץ לבריכה עם משקולות מברזל וללכת על הקרקעית. אם זה לא קיצוני אז אנחנו לא יודעים מה כן.
בוץ והרבה. אין כמו בוץ כדי להתיש את החיילים.
בסרטון הבא, מהגיבוש של הקומנדו הימי של תאילנד, החלטנו להביא לכם שלל פרצופים של כאלה שהתמודד עם מה שראיתם עד עכשיו. אנחנו חושבים שזה אומר הכול.
ולסיום נגיד שלא צריך את איתני הטבע או אמא אדמה כדי לאמן חייל להתמודד עם מצבי קיצון. לפעמים מספיק להעמיד את הלוחם בזירה מול מומחה לקרב מגע, או אגרוף. את זה, כפי שניתן לראות, עושים טוב הלוחמים המיועדים ליחידות המיוחדות של הצבא הרוסי.
שיהיה לנו שבוע שקט ורגוע.