"המשטרה הם ארגון עבריינים פשוט בושה וחרפה". "שוטרים מגעילים". "לזי** אותם כמה שיותר חבורה של אנשים מגעילים".
זה רק מדגם מהמשפטים שמופיעים בפוסטים של אזרחים היוצאים נגד משטרת ישראל. המשטרה הפכה בתקופה האחרונה לשק החבטות של החברה הישראלית בשלל נושאים, שלא כולם אפילו קשורים למשטרה עצמה. על הרקע הזה החליטה קבוצה של גמלאי המשטרה לצאת בקמפיין נגדי ולהראות את הפנים האחרות של כחולי המדים - ומבחינתם, הפנים האמיתיות.
במסגרת הקמפיין מפיצים הגמלאים תמונות שכוללות את הפוסטים השליליים והקללות מצד אחד, על רקע של ידיעה אודות שוטר שחילץ אזרח או שוטרים שתפסו גנבים. המסר ברור: בעוד שהבודדים שמכתימים את הארגון זוכים לתשומת הלב, הרבים שעושים את עבודתם נאמנה כלל לא זוכים ליחס.
דף הפייסבוק "מחבקים את השוטרים" הוקם לפני כשנתיים על ידי מספר גמלאים של המשטרה במטרה לשנות את פניה הציבוריים של משטרת ישראל. העמוד נותן מענה גם במקרים של אלימות מילולית ופיזית נגד שוטרים. במסגרת הפרויקט, המתנדבים מגיבים לטוקבקיסטים ש"פוגעים בשמם הטוב של שוטרי ישראל". לאור העובדה שאסור לשוטרים עצמם להגיב ולהביע דעה באופן פומבי, נעשה כאן איזון שלא ניתן להשיג בדרך אחרת.
"הצד היפה של השוטרים שלנו מול הצד המכוער של האזרחים", כותב עופר אשקורי, גמלאי של מערך החבלה, בכל פעם שהוא מציף פוסט משתלח. כך למשל כתב כשצירף פוסט שבו אזרח כתב "משטרה בני זונות" וברקע ידיעה ממאקו על שוטרים שפרצו לדירה בוערת והצילו אם ושני ילדים פעוטים. לאלה מצטרפות דוגמאות רבות, ותגובות השוטרים, שכאמור לא יכולים להביע דעה בפומבי, אוהדות.
"תחושה לא נעימה ובעייתית", מעידים שוטרים וקציני משטרה. "השוטרים עובדים ימים ולילות, בשבתות וגם עכשיו בפסח, כשכולם ישבו לשולחן הסדר, אנחנו היינו בחוץ רחוק מהאישה והילדים. את זה לא מראים ולזה לא יתנו כותרות", אמר אחד השוטרים. שוטר נוסף אמר: "יש עשרות אלפי שוטרים, אבל מסתכלים תמיד על הבודדים שעושים בושות. הם אומנם בודדים, אבל מציגים תמונה כאילו הם הרוב".
עם או בלי קשר לפרויקט הזה, במהלך הפסח נראה במחוז חוף מראה לא שגרתי של שוטרים עם דליים עמוסים בפרחים. השוטרים חילקו אלפי פרחים לנהגים, הולכי רגל ולבתי עסק. על גבי כל ורד נכתבה ברכת חג שמח ממפקד המחוז, ניצב עמוס יעקב: "נמשיך לשרת ולהגן".